Primăria București a anunțat oficial propunerea de impunere a unui sistem de taxare a mașinilor care circulă prin centrul orașului, simultan cu eliminarea locurilor de parcare gratuită în această zonă.

Propunerile lansate de Primăria Capitalei, într-un program redactat pentru perioada 2018-2022, prevăd, printre altele, introducerea regimului obligatoriu de plată a parcărilor de utilitate publică generală coroborat cu aplicarea de sancțiuni pentru staționarea neregulamentară și stabilirea unui necesar optim de locuri de parcare de utilitate publică (35.000 locuri parcare), precum și restricționarea accesului auto în perimetrul delimitat în interiorul zonei centrale a Capitalei prin identificarea și implementarea unui sistem de taxare sau de utilizare vignete.

De urmărit cum va reuși Primăria să scoată în afara orașului sutele de mii de mașini care tranzitează Capitala în lipsa unei alternative, vorbim aici de o șosea de centură.

Cei care aleg să meargă cu mașina prin centru o fac de nevoie pentru că nu există un sistem public de transport care să poată absorbi mulțimea de oameni.

În tot acest timp, parcurile din oraș sunt retrocedate pentru a deveni ansambluri imobiliare sau mall-uri, iar gropile de gunoi sufocă, la propriu, locuitorii din mai multe cartiere mărginașe.

Numărul de spații verzi pe cap de locuitor din București este cel mai mic dintr-o capitală a Uniunii Europene. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews