Programul Rabla Clasic 2016 a fost suplimentat cu 3.538 de tichete, în valoare de aproximativ 23 de milioane de lei, exclusiv pentru persoanele fizice, iar termenul de înscriere și de depunere a dosarelor a fost prelungit până la data de 10 decembrie 2016, au anunțat, luni, reprezentanți ai Ministerul Mediului, aceasta fiind a treia suplimentare a programului din 2016, scrie News.ro.

„Această nouă suplimentare, în valoare de aproximativ 23 de milioane de lei, confirmă succesul istoric pe care l-a înregistrat, anul acesta, programul RABLA. Cumulând bugetul inițial al Programului și suplimentările din iulie și octombrie, ne așteptăm să depășim 25.000 de beneficiari, până la sfârșitul anului. Interesul față de programul Rabla continuă să fie foarte ridicat și mă bucur că am reușit să identificăm resursele pentru a înlocui și mai multe mașini vechi cu autovehicule noi, mai puțin poluante”, a declarat Cristiana Pașca Palmer, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Notele de înscriere vor putea fi introduse de către producătorii validați începând cu data de 23 noiembrie, ora 12:00, iar facturile aferente acestora vor fi emise numai începând cu data de 9 decembrie 2016, potrivit ministerului.

Nota de înscriere este valabilă maximum 120 de zile de la data emiterii, însă fără a se depăși data de 15 decembrie 2016, aceasta fiind și data-limită pentru depunerea ultimei cereri de decontare din cadrul programului.

Data până la care proprietarii, persoane fizice sau juridice, se pot înscrie la producători a fost prelungită până la 10 decembrie 2016.

În plus, a fost introdusă posibilitatea prelungirii, până la data de 31 martie 2017, a valabilității contractelor de finanțare nerambursabilă încheiate de către producătorii validați cu Administrația Fondului pentru Mediu.

Producătorii validați care vor să beneficieze de prelungirea valabilității contractelor pentru finanțare nerambursabilă până la 31 martie 2017 și depunerea ultimei cereri de tragere în 15 decembrie 2016 pot merge la sediul Administrației Fondului pentru Mediu pentru semnarea actelor adiționale, începând cu 21 noiembrie 2016, transmit reprezentanți ai ministerului Mediului.

Aceasta este a treia suplimentare a Programului Rabla Clasic, după cele din iulie (4.000 de tichete electronice) și octombrie (aproximativ 2.000 de tichete).

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.