În intervalul 19 aprilie, ora 6:00 — 21 aprilie, ora 16:00, ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție în bazinele hidrografice Desnățui, Jiu, Olt (afluenți bazin inferior), Vedea, Argeș, Ialomița, Buzău, Călmățui, precum și pe râurile din Dobrogea, informează Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) într-un comunicat.
 
Având în vedere situația hidrometeorologică actuală și prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE, după cum urmează:
 
COD GALBEN

În intervalul 19.04.2017 ora 06:00 – 20.04.2017 ora 22:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Desnățui, Jiu (sector aval S.H. Sadu și afluenții Jiului aferenți acestui sector) – județele: Gorj, Mehedinți și Dolj.
Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Coșustea, Motru – bazin superior, Gilort – bazin superior.

În intervalul 19.04.2017 ora 16:00 – 21.04.2017 ora 16:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Olt (afluenții aferenți sectorului aval Călimănești) – județele: Gorj, Vâlcea, Argeș, Olt și Dolj, Vedea -  județele: Argeș, Olt și Teleorman,  Argeș  (bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior) – județele: Argeș, Dâmbovița, Giurgiu, Teleorman și Ilfov, Ialomița (bazin superior și mijlociu), Prahova – județele: Dâmbovița, Prahova și Ialomița.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Olteț – bazin superior, Vedea – bazin superior, Neajlov, Ialomița – afluenți bazin superior și mijlociu și Teleajen.

În intervalul 20.04.2017 ora 00:00 – 21.04.2017 ora 16:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Buzău (afluenții aferenți sectorului aval S.H. Nehoiu) - județul Buzău, Călmățui – județele: Buzău și Brăila, râurile mici din Dobrogea – județele: Tulcea și Constanța.
Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Niscov, Slănic, Câlnău și pe râurile mici din județul Tulcea.
 

 

Australia este devastată de inundații istorice. Mii de oameni au fost evacuați. Un rechin a eșuat pe o stradă din Queensland


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews