În intervalul 19 aprilie, ora 6:00 — 21 aprilie, ora 16:00, ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție în bazinele hidrografice Desnățui, Jiu, Olt (afluenți bazin inferior), Vedea, Argeș, Ialomița, Buzău, Călmățui, precum și pe râurile din Dobrogea, informează Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) într-un comunicat.
 
Având în vedere situația hidrometeorologică actuală și prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE, după cum urmează:
 
COD GALBEN

În intervalul 19.04.2017 ora 06:00 – 20.04.2017 ora 22:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Desnățui, Jiu (sector aval S.H. Sadu și afluenții Jiului aferenți acestui sector) – județele: Gorj, Mehedinți și Dolj.
Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Coșustea, Motru – bazin superior, Gilort – bazin superior.

În intervalul 19.04.2017 ora 16:00 – 21.04.2017 ora 16:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Olt (afluenții aferenți sectorului aval Călimănești) – județele: Gorj, Vâlcea, Argeș, Olt și Dolj, Vedea -  județele: Argeș, Olt și Teleorman,  Argeș  (bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior) – județele: Argeș, Dâmbovița, Giurgiu, Teleorman și Ilfov, Ialomița (bazin superior și mijlociu), Prahova – județele: Dâmbovița, Prahova și Ialomița.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Olteț – bazin superior, Vedea – bazin superior, Neajlov, Ialomița – afluenți bazin superior și mijlociu și Teleajen.

În intervalul 20.04.2017 ora 00:00 – 21.04.2017 ora 16:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Buzău (afluenții aferenți sectorului aval S.H. Nehoiu) - județul Buzău, Călmățui – județele: Buzău și Brăila, râurile mici din Dobrogea – județele: Tulcea și Constanța.
Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Niscov, Slănic, Câlnău și pe râurile mici din județul Tulcea.
 

 

Australia este devastată de inundații istorice. Mii de oameni au fost evacuați. Un rechin a eșuat pe o stradă din Queensland