O nouă acțiune de ecologizare a zonelor forestiere de stat va avea loc în 41 de județe din România, sâmbătă, concomitent cu manifestări similare din peste o sută de țări. 21 septembrie se dorește a fi „Ziua de Curățenie națională”, în care tineri și sportivi, elevi și profesori, angajați la stat sau la privat ș.a. participă ca voluntari la „Mișcarea pentru un Mediu curat”, la invitația ROMSILVA și a Asociației „Let’s Do It, Romania!”, cu sprijinul a numeroși parteneri. 

„În data de 21 septembrie 2019, Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), Ministerul Apelor și Pădurilor, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) și Asociația LET’S DO IT, ROMANIA!, desfășoară la nivel național acțiunea „MIȘCARE PENTRU UN MEDIU CURAT”, alăturându-ne astfel, campaniei „ZIUA DE CURĂȚENIE NAȚIONALĂ”.

41 de județe din România se alătură celor peste 100 de țări care fac curățenie în aceeași zi în lume, pentru ecologizarea unor perimetre forestiere și promovarea unui stil de viață sănătos.

Vă invităm să ne fiți alături în acest demers, la care vor participa ca voluntari tineri și sportivi, elevi și profesori, conducători ai unităților administrative teritoriale, în special primari, funcționari publici și reprezentanți ai Jandarmeriei, Poliției, Ministerului Apărării Naționale, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și angajați ai unor companii private.

Locațiile în care se va acționa în pădurile de stat se comunica prin coordonatorii județeni stabiliți de Regia Naționala a Pădurilor-Romsilva și Asociația LET’S DO IT, ROMANIA!, iar coordonatele GPS ale punctelor cu acțiuni de ecologizare sunt comunicate public (harta interactivă a locațiilor acțiunii de ecologizare se regăsește la adresa www.rosilva.ro, pe prima pagina, sau la această adresă.

Sunt așteptați toți cetățenii care asumă un spirit civic și responsabil, acțiunea având ca scop și educarea populației pentru comportament responsabil față de mediu!”, se arată într-un comunicat de presă transmis joi de directorul general al ROMSILVA, Gheorghe Mihăilescu, pe adresa redacției ActiveNews.