Președintele filialei București a Ordinului Arhitecților, Șerban Sturdza, a anunțat, luni, pe Facebook, că a depus o plângere la Poliția Capitalei în legătură cu construirea ilegală, fără consultarea cetățenilor și fără anunț, a unui patinoar în Parcul Romniceanu, arie protejată.

„Încep prin a vă ura Crăciun fericit dumneavoastră, celor dragi și colaboratorilor apropiați. Cum e la dumneavoastră în Voluntari, ninge? Că în orașul nostru, în București, e soare și vreme bună. Probabil că vă întrebați ce l-a apucat pe președintele OAR București de nu stă liniștit de Crăciun. În cazul în care mă bănuiți de islamism sau ateism, vă înșelați năprasnic! Vedeți domnia voastră, în calitate de Primar General al Bucureștilor, ar trebui să știți că nu toți bucureștenii au sărbători fericite. Spre exemplu, cotroceam astăzi prin Cotroceni și, ce să vezi? Văd că s-a schimbat modul de lucru. Nu mai e noaptea ca hoții, ci de Crăciun, ca mafioții", a scris, pe pagina sa de Facebook, Șerban Sturdza.

Președintele filialei București a Ordinului Arhitecților a anunțat că în Parcul Romniceanu din Cotroceni, arie protejată, se construiește un patinoar fără autorizație și fără consultare publică, prin urmare a depus la poliția o plângere în acest sens.

„Fără nici o autorizație afișată conform legii, s-a purces la construirea unui patinoar în parcul Romniceanu, arie protejată, de altfel. Și fără consultarea obligatorie a cetățenilor și fără acordul Direcției de Cultură a Municipiului București. Cazul e tipic de ghinion, căci nu toată lumea hibernează de Crăciun, între două sarmale și un cârnat. Locuitorii veghează. Iar eu mi-am permis, în calitate de președinte al OAR București, să merg în prima zi de Crăciun și să depun o plângere la Poliția Capitalei", a mai scris Sturza.

Acesta i-a mai transmis primarului general al Capitalei că nu știe "dacă aveți zone protejate în Voluntari. Dar în București, vă anunț că ele există. Și chiar sunt protejate".

„Și este un delict să te atingi de ele fără toate autorizațiile. În caz că starea vă permite, v-aș rămâne recunoscător dacă ați face ceva pentru a opri distrugerea parcului Romniceanu. Între noi fiind vorba, nici Ceaușescu nu și-a permis să demoleze în București de Sfintele Sărbători. Cu scuzele de rigoare că nu am putut să vă fac un alt cadou de Moș Crăciun, vă rog să luați act de sesizarea mea făcută la poliție și aștept, dacă asta nu vă tulbură prea rău buna dispoziție, să faceți ceva. Dacă puteți. Cât nu e prea târziu. A, și să nu uit. OAR București așteaptă în continuare un răspuns la adresele fără de răspuns", a încheiat postarea Președintele filialei București a Ordinului Arhitecților.

Acesta a atașat și plângerea depusă la Poliție.
 2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.