Președintele filialei București a Ordinului Arhitecților, Șerban Sturdza, a anunțat, luni, pe Facebook, că a depus o plângere la Poliția Capitalei în legătură cu construirea ilegală, fără consultarea cetățenilor și fără anunț, a unui patinoar în Parcul Romniceanu, arie protejată.

„Încep prin a vă ura Crăciun fericit dumneavoastră, celor dragi și colaboratorilor apropiați. Cum e la dumneavoastră în Voluntari, ninge? Că în orașul nostru, în București, e soare și vreme bună. Probabil că vă întrebați ce l-a apucat pe președintele OAR București de nu stă liniștit de Crăciun. În cazul în care mă bănuiți de islamism sau ateism, vă înșelați năprasnic! Vedeți domnia voastră, în calitate de Primar General al Bucureștilor, ar trebui să știți că nu toți bucureștenii au sărbători fericite. Spre exemplu, cotroceam astăzi prin Cotroceni și, ce să vezi? Văd că s-a schimbat modul de lucru. Nu mai e noaptea ca hoții, ci de Crăciun, ca mafioții", a scris, pe pagina sa de Facebook, Șerban Sturdza.

Președintele filialei București a Ordinului Arhitecților a anunțat că în Parcul Romniceanu din Cotroceni, arie protejată, se construiește un patinoar fără autorizație și fără consultare publică, prin urmare a depus la poliția o plângere în acest sens.

„Fără nici o autorizație afișată conform legii, s-a purces la construirea unui patinoar în parcul Romniceanu, arie protejată, de altfel. Și fără consultarea obligatorie a cetățenilor și fără acordul Direcției de Cultură a Municipiului București. Cazul e tipic de ghinion, căci nu toată lumea hibernează de Crăciun, între două sarmale și un cârnat. Locuitorii veghează. Iar eu mi-am permis, în calitate de președinte al OAR București, să merg în prima zi de Crăciun și să depun o plângere la Poliția Capitalei", a mai scris Sturza.

Acesta i-a mai transmis primarului general al Capitalei că nu știe "dacă aveți zone protejate în Voluntari. Dar în București, vă anunț că ele există. Și chiar sunt protejate".

„Și este un delict să te atingi de ele fără toate autorizațiile. În caz că starea vă permite, v-aș rămâne recunoscător dacă ați face ceva pentru a opri distrugerea parcului Romniceanu. Între noi fiind vorba, nici Ceaușescu nu și-a permis să demoleze în București de Sfintele Sărbători. Cu scuzele de rigoare că nu am putut să vă fac un alt cadou de Moș Crăciun, vă rog să luați act de sesizarea mea făcută la poliție și aștept, dacă asta nu vă tulbură prea rău buna dispoziție, să faceți ceva. Dacă puteți. Cât nu e prea târziu. A, și să nu uit. OAR București așteaptă în continuare un răspuns la adresele fără de răspuns", a încheiat postarea Președintele filialei București a Ordinului Arhitecților.

Acesta a atașat și plângerea depusă la Poliție.
 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews