În drumul către mare pe A2, pe la kilometrul 86, se află prima pădure plantată integral de un ONG din România, potrivit unui comunicat remis de Asociația Neamunit.

În timp ce multe firme și persoane defrișează cât pot de multe păduri prin toată țara, atât legal cât și ilegal, iată că există și câteva organizații care încearcă să oprească despădurirea țării și să facă împăduriri, în limita posibilităților.

„In anul 2014, Asociatia ViitorPlus a inaugurat padurea de la Dragos-Voda, din judetul Calarasi, prima padure infiintata de un ONG din Romania. Aceasta a fost plantata prin programul de impaduriri al organizatiei, „Padurea Copiilor – adopta un copac!” si apoi ingrijita pana cand a atins stadiul de masiv. Asociatia ViitorPlus(in prezent "Padurea copiilor"), alaturi de partenerii sai, a plantat 7 specii diferite de puieti in anul 2010 in locatia din judetul Calarasi, astfel acoperind 8 hectare de terenuri degradate aflate in domeniul public. Acum, pe aceasta suprafata se afla o padure care a atins stadiul de masiv, conform constatarii facute de ingineri silvici. Acest lucru inseamna ca padurea nu mai are nevoie de ingrijiri (prasile, completari) pentru a creste, urmand insa sa fie monitorizata pentru inca 10 ani.

Asociatia Neamunit isi exprima aprecierea pentru munca celor din Asociatia Padurea Copiilor - Viitor Plus, si consideram ca aceasta a dat un exemplu de dedicare si seriozitate in urmarirea unui proiect dificil pana la capat, iar roadele se vad pana azi. Va indemnam pe toti cei care ziceti ca va pasa de despadurirea Romaniei, sa nu ramaneti revoltati doar pe facebook, ci sa va implicati direct in actiuni de impadurire, alaturi de asociatiile si grupurile care organizeaza astfel de actiuni in tara”, se arată în acest comunicat.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews