Aproximativ 30 de persoane au participat sâmbătă, la Ploiești, la un marș de protest față de tăierea abuzivă a pădurilor.

Protestul, demarat pe rețelele de socializare, a început în centrul municipiului Ploiești, unde, timp de peste o oră, manifestanții, dintre care unii îmbrăcați în tricouri albe pe care scria "Stop ecocid" și "Pădurea este casa lupilor. Stop ecocid", au afișat bannere de dimensiuni mari cu mesaje precum "Păduri, nu cianuri", "Pădurea=fabrică de O2" și "Codru-i frate cu românul. Nu ne mai tăiați frații!", transmite Agerpres.

Protestatarii au afișat, în cadrul unei coregrafii care sugera tăierea de copaci, coli albe pe care au scris "Vinovat pentru că împart oxigen. Condamnat la moarte", "Vinovat pentru că reglez clima. Condamnat la moarte" și "Vinovat pentru că strâng CO2. Condamnat la moarte".

Ulterior, manifestanții au pornit într-un marș de protest din centrul Ploieștiului spre Gara de Sud și înapoi, pe traseu afișând aceste mesaje și scandând împotriva tăierii copacilor.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews