Prim-ministrul Sorin Grindeanu a postat pe o rețea de socializare mesajul că „Ora Pământului", deși un gest simbolic, poate contribui prin puterea exemplului la multiplicarea gesturilor cotidiene care să contribuie la protecția mediului înconjurător.

„Așa a arătat, în câteva secunde, ora în care nicio lumină nu a fost aprinsă, la Palatul Victoria. E doar un gest simbolic. Dar poate așa, prin puterea exemplului, tot mai mulți dintre noi vom face câte ceva, orice, în viața noastră de zi cu zi, pentru a proteja mediul înconjurător”, a scris Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Premierul a atașat un clip video, care surprinde momentul în care au fost stinse, apoi reaprinse, luminile de la Guvern, gest care a marcat „Ora Pământului".

Mai multe instituții din România au participat sâmbătă seara la campania „Ora Pământului" și au stins luminile între orele 20.30 - 21.30.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews