Alpinistul argeșean Alex Găvan a fost consilier onorific al ministrului Mediului, Cristiana Pașca-Palmer, timp de un an de zile.

Găvan, care este unul dintre cei mai activi activiști de mediu din România, s-a declarat dezamăgit de ceea ce a făcut Guvernul, asta după ce Executivul a publicat raportul la un an de la guvernare.

Alpinistul Alex Găvan s-a hotărât, astfel, să-și retragă sprijinul, mai cu seamă față de ministrul Mediului, Cristiana Pșaca-Palmer.

„Cu gust amar, îmi retrag sustinerea pe care i-am acordat-o Ministrului Mediului, doamna Cristiana Pașca-Palmer. Prea multă imagine, prea puțin concret și substantă reală pentru mediul din România. Dincolo de vorbele meștesugite din capitolul legat de mediu, în raportul Guvernului lansat la un an de mandat, în pădurile noastre continuă măcelul. Asta deși, chipurile, oficial, tăierile ilegale de păduri sunt considerate o problemă de siguranță națională. În continuare, râurile sunt masacrate de către microhidrocentrale care au ca singur scop profitul unei clici restrânse. În continuare, ariile protejate sunt ocrotite doar pe hârtie, printre ele fiind și Parcul Natural Văcărești. Iar Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate în forma ei actuală este făcută în așa fel încât să servească mai degrabă alte interese decât cele de mediu. Praf în ochi. Doamna Pașca-Palmer este ministru pentru un an, eu sunt Alex Găvan pentru toată viața. #unitisalvam #padurearezista”, a spus Alex Găvan, potrivit Universul Argeșean.

Un român a apărut la Bear Grylls, după ce s-a urcat pe Crucea de pe Caraiman fără echipament de protecție2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.