Autoritățile din Sibiu au fost luate prin surprindere de apariția unui pui de urs pe străzile din localitate. După ce a fost văzut în zona hotelului Ramada, puiul de urs a traversat tot centrul istoric al Sibiului, ajungând în Orașul de Jos. Mai mulți localnici speriați au ieșit anunțând că ursul a urcat în podurile caselor, apoi – speriat – a încercat să intre într-o casă, spărgând câteva geamuri, scrie turnulsfatului.ro.

După ce a fost încolțit într-o curte, puiul de urs a urcat pe acoperișurile caselor, iar polițiștii au decis că acesta trebuie împușcat.

În cele din urmă, puiul de urs a fost împușcat de vânători, care au spus că se temeau că ursul va deveni agresiv. După puține tentative de tranchilizare a animalului, l-au împușcat mortal.

Șeful Inspectoratului județean de Poliție Sibiu, Tiberiu Ivancea, spune că pentru astfel de situații în care nu există un protocol de colaborare între autorități și niciun scenariu care trebuie urmat. Conform acestuia, situația risca să devină periculoasă pentru cetățenii Sibiului, ursul fiind urmărit mai bine de trei ore prin centrul Sibiului de peste 50 de polițiști.

 

 

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews