Peste 180 de voluntari ai unor asociații implicate în ecologizarea Lacului Bicaz, cel mai mare din România, au fost alungați de către proprietarul unei case dintr-un cartier al orașului Bicaz, în a cărui curte se cazaseră temporar, pe motiv că nu au vrut să curețe bălegarul din fața locuinței.

 Acțiunea de ecologizare a Lacului Bicaz, desfășurată în perioada 9 - 11 septembrie, pe teritoriul a șapte comune din județul Neamț, a fost primită cu reticență de către localnici, care i-au alungat pe voluntarii implicați în activitate, spun reprezentanții Asociației Sens Civic Piatra Neamț, scrie News.ro.

Un exemplu în acest sens, dat de către șeful asociației, este cel al unui locuitor din cartierul Baicu, orașul Bicaz, care i-a alungat pe cei 180 de voluntari pe motiv că nu au vrut să-i îndepărteze bălegarul din fața porții.

”Cu acordul proprietarului, ne-am cazat în curtea locuinței, unde am avut acces la apă, am instalat corturile și am făcut mâncare la pirostie. Din păcate,voluntarilor nu li s-a permis să încarce telefoanele de care aveau nevoie pe teren în cazul unor situații de urgență. A doua zi dimineață, proprietarul ne-a condiționat șederea noastră cu plata cazării sau cu îndepărtarea bălegarului din fața porții. Evident că am refuzat pentru că acțiunea noastră de ecologizare, una voluntară, a constat în strângerea deșeurilor care poluează, nu cele inestetice”, a declarat, luni, pentru sursa de mai sus, președintele Asociației Sens Civic, Andrei Carabelea.

 Reprezentanții asociațiilor de mediu din Neamț condamnă și lipsa de reacție a autorităților locale din cele șapte comune riverane Lacului Bicaz, care, cu excepția Primăriei Poiana Teiului, nu au susținut acțiunea de ecologizare.

”Am avut aproximativ o sută de voluntari din Poiana Teiului. În rest, nu a venit niciun voluntar”, susține Andrei Carabela.

Asociațiile de mediu din Neamț au luat legătura cu prefectul de Suceava pentru ca, în toamna acestui an, să facă o acțiune de ecologizare și a râului Bistrița, în aval de orașul Vatra Dornei. 

Credeați că l-au făcut pentru că ne iubesc? Filmul "Wild Carpathia" a fost realizat pentru a convinge milionari străini să cumpere PĂDURE în România. Până acum au cumpărat 16.000 de hectare. Prințul Charles, implicat în afacere


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews