ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


USR sector 5 a postat azi pe pagina oficială de pe o rețea de socializare următorul mesaj:

„Dragi fani și susținători, avem știri locale! de (sic!) la consilierii cer ne reprezintă în Consiliul Local al Primăriei sectorului 5. Ieri, 21.02.2017 a avut loc ședința Comisiei de Protecție Socială, Sănă tate și Societate Civilă. Datorită unor probleme semnalate de către cetățeni, legate de oameni ai străzii ce locuiesc pe lângă sau în imobile și deranjează bunul mers al vieții (aspecte ce țin de igienă, zgomot, gunoaie), am profitat de prezența doamnei Florentina Popescu, director general al DGASPC sector 5 și am întrebat-o ce pot face cetățenii care vor să facă o reclamație către instituția pe care o coordonează. Ne-a explicat că pentru moment, (sic!) site-ul dgaspc5.ro este în construcție dar că adresa de email office@dgaspc5.ro este funcțională. Orice plângere făcută va fi analizată de către angajații DGASPC sector 5 și apoi se face o anchetă socială. Vă încurajăm să folosiți această adresă de email și eventual să ne comunicați dacă problemele de acest gen nu sunt rezolvate. Vă dorim o zi frumoasă”.
 
 

Mesajul, care seamănă cu procesul verbal al sedinței pionierilor chiulangii din anul 1986,  a fost șters de USR după circa o oră de la postare, timp în care pagina i-a fost umplută de respectul celor indignați. 

USR a venit și cu o scuză, o altă postare în care spune că, de fapt, „susține cauza” oamenilor străzii. 
 

„Ne cerem scuze pentru postarea anterioară legată de soluționarea în comisia pentru asistență socială a unor probleme sesizate de către cetățenii sectorului 5. Consilierii nostri s-au străduit să rezolve anumite situații punctuale care au fost comunicate scoase din context. Poziția USR în problema oamenilor străzii este de a le susține cauza. Vă mulțumim pentru înțelegere.” 
 
Ȋnțelegere există doar pentru ceva ce poate fi înțeles.