Așa ceva precum clipul lansat vineri de Parlamentul European pentru combaterea „homofobiei”, „transfobiei” și a „bifobiei”, mai rar. 

Întâi, clipul ne spune că a te opune oricăruia dintre obiectivele lobby-ului politic LGBTQI reprezintă o „frică irațională”, și intră în aceeași categorie cu arahnofobia, acrofobia, claustrofobia, etc. Faptul că este vorba despre o agendă politică reiese în mod evident și din enumerarea fobiilor politice, a căror listă se tot lungește: homofobia, transfobia, bifobia, etc. De bifobie (?!) nici nu auzisem, până ieri. 

Doi, dacă eu mă impun impozitului pe fumărit, și asta chiar ar reprezenta o frică irațională din categoria arahnofobiei, acrofobiei, claustrofobiei, etc – tu cum vii și mă tratezi de „frica” asta? Băgându-mi pe gât, zi de zi, propagandă pentru impozit pe fumărit, și obligându-mă chiar să „celebrez” public impozitul pe fumărit? Păi e ca și cum m-ai lega și mi-ai pune pe corp păianjeni, ca să mă vindeci de arahnofobie. Sau ca și cum m-ai închide într-o celulă de 1 pe 1, ca să mă vindeci de claustrofobie. 

Trei, dacă așa sunt „vindecați” toți cei care se opun agendelor politice ale grupurilor radicale – atunci următorul pas logic ar fi ca toți acei oameni care se opun să fie legați de câte un scaun, cu ochii larg deschiși și pleoapele prinse în șuruburi, și să li se pună filme de propagandă isterică, până când acceptă acele agende. Oare unde am mai întâlnit metoda asta de „tratament” politic? Da, în „Portocala mecanică” a lui Stanley Kubrick. Tehnica are și un nume – este o formă de terapie prin aversiune și se numește tehnica Ludovico. 

Iar mesajul „The EU has got your back”, în acest context, trebuie să recunoaștem că sună cel puțin bizar...

P.S.: Nu vorbesc aici despre protejarea unor minorități în fața violenței – violența este condamnabilă, în orice formă ar apărea ea. Vorbesc însă despre etichetarea și intimidarea tuturor celor care se opun unor agende politice radicale; dacă orice formă de opoziție față de aceste agende, oricât de extremiste ar fi ele, este „irațională”, atunci următorul pas logic este tehnica Ludovico, din romanul lui Anthony Burgess și filmul distopic al lui Kubrick. 

Clipul cu pricina: https://www.facebook.com/watch/?v=2916879028329278


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews