ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Așa ceva precum clipul lansat vineri de Parlamentul European pentru combaterea „homofobiei”, „transfobiei” și a „bifobiei”, mai rar. 

Întâi, clipul ne spune că a te opune oricăruia dintre obiectivele lobby-ului politic LGBTQI reprezintă o „frică irațională”, și intră în aceeași categorie cu arahnofobia, acrofobia, claustrofobia, etc. Faptul că este vorba despre o agendă politică reiese în mod evident și din enumerarea fobiilor politice, a căror listă se tot lungește: homofobia, transfobia, bifobia, etc. De bifobie (?!) nici nu auzisem, până ieri. 

Doi, dacă eu mă impun impozitului pe fumărit, și asta chiar ar reprezenta o frică irațională din categoria arahnofobiei, acrofobiei, claustrofobiei, etc – tu cum vii și mă tratezi de „frica” asta? Băgându-mi pe gât, zi de zi, propagandă pentru impozit pe fumărit, și obligându-mă chiar să „celebrez” public impozitul pe fumărit? Păi e ca și cum m-ai lega și mi-ai pune pe corp păianjeni, ca să mă vindeci de arahnofobie. Sau ca și cum m-ai închide într-o celulă de 1 pe 1, ca să mă vindeci de claustrofobie. 

Trei, dacă așa sunt „vindecați” toți cei care se opun agendelor politice ale grupurilor radicale – atunci următorul pas logic ar fi ca toți acei oameni care se opun să fie legați de câte un scaun, cu ochii larg deschiși și pleoapele prinse în șuruburi, și să li se pună filme de propagandă isterică, până când acceptă acele agende. Oare unde am mai întâlnit metoda asta de „tratament” politic? Da, în „Portocala mecanică” a lui Stanley Kubrick. Tehnica are și un nume – este o formă de terapie prin aversiune și se numește tehnica Ludovico. 

Iar mesajul „The EU has got your back”, în acest context, trebuie să recunoaștem că sună cel puțin bizar...

P.S.: Nu vorbesc aici despre protejarea unor minorități în fața violenței – violența este condamnabilă, în orice formă ar apărea ea. Vorbesc însă despre etichetarea și intimidarea tuturor celor care se opun unor agende politice radicale; dacă orice formă de opoziție față de aceste agende, oricât de extremiste ar fi ele, este „irațională”, atunci următorul pas logic este tehnica Ludovico, din romanul lui Anthony Burgess și filmul distopic al lui Kubrick. 

Clipul cu pricina: https://www.facebook.com/watch/?v=2916879028329278