Liberalii depun, vineri, la ora 12, moțiunea de cenzură intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, demers inițiat după ce guvernul Tudose a adoptat ordonanța de modificare a Codului Fiscal și sprijinit de către grupurile parlamentare ale USR și PMP, scrie cotidianul.ro.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat, pe 8 noiembrie, că va propune Biroului Executiv al partidului depunerea unei moțiuni de cezură împotriva guvernului Tudose, afirmând că liberalii vor sesiza Avocatul Poporului pentru a ataca la CCR ordonanța de modificare a Codului Fiscal. "Văzând calamitatea fiscal bugetară care riscă să lovească România, calamitate provocată de guvernul de habarniști economici conduși de Terente, PNL anunță următoarele decizii: vom sesiza Avocatul Poporului în vederea atacului la CCR pentru neconstiuționalitatea ordonanței, în cazul în care va fi emisă; voi propune Biroului Politic Executiv care se întrunește luni depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului”, declara președintele PNL, Ludovic Orban.

Decizia a fost luată oficial, cu unanimitate de voturi, luni, într-o ședință a Biroului Politic Executiv la care au fost invitați și membrii grupurilor parlamentare ale PNL.

”Ordonanța care a răvășit sistemul fiscal din România, care pune în pericol dezvoltarea economică a României, care creează un haos în toate domeniile, care reprezintă un atac împotriva mediului de afaceri și angajaților, atât din sectorul privat, cât și din sectorul public, alături de înrăutațirea dramatică a tuturor indicatorilor economici stau la baza acestei decizii”, a motivat președintele PNL, Ludovic Orban.
 
PNL a reușit să obțină și susținerea PMP, chiar dacă partidul condus de Traian Băsescu a criticat faptul că liberalii nu vin cu o alternativă la actualul guvern.