ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liberalii depun, vineri, la ora 12, moțiunea de cenzură intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, demers inițiat după ce guvernul Tudose a adoptat ordonanța de modificare a Codului Fiscal și sprijinit de către grupurile parlamentare ale USR și PMP, scrie cotidianul.ro.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat, pe 8 noiembrie, că va propune Biroului Executiv al partidului depunerea unei moțiuni de cezură împotriva guvernului Tudose, afirmând că liberalii vor sesiza Avocatul Poporului pentru a ataca la CCR ordonanța de modificare a Codului Fiscal. "Văzând calamitatea fiscal bugetară care riscă să lovească România, calamitate provocată de guvernul de habarniști economici conduși de Terente, PNL anunță următoarele decizii: vom sesiza Avocatul Poporului în vederea atacului la CCR pentru neconstiuționalitatea ordonanței, în cazul în care va fi emisă; voi propune Biroului Politic Executiv care se întrunește luni depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului”, declara președintele PNL, Ludovic Orban.

Decizia a fost luată oficial, cu unanimitate de voturi, luni, într-o ședință a Biroului Politic Executiv la care au fost invitați și membrii grupurilor parlamentare ale PNL.

”Ordonanța care a răvășit sistemul fiscal din România, care pune în pericol dezvoltarea economică a României, care creează un haos în toate domeniile, care reprezintă un atac împotriva mediului de afaceri și angajaților, atât din sectorul privat, cât și din sectorul public, alături de înrăutațirea dramatică a tuturor indicatorilor economici stau la baza acestei decizii”, a motivat președintele PNL, Ludovic Orban.
 
PNL a reușit să obțină și susținerea PMP, chiar dacă partidul condus de Traian Băsescu a criticat faptul că liberalii nu vin cu o alternativă la actualul guvern.