ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De-a lungul ultimilor 30 de ani, numeroase figuri pretins publice au venit și au denaturat mesajul patriotic ce ar fi trebui să fie dus din societatea civilă și mediul academic pe scena politică.

Infractori, profitori, mincinioși s-au prezentat ca cei mai buni purtători ai mesajului național, scopul lor principal fiind tocmai distrugerea lui. Nici nu apuca bine ca un proiect politic să apară că erau și ei acolo ca să încurce lucrurile, să îl trimită în derizoriu, să îl transforme într-un proiect eșuat.

Nu mai vorbim aici de atacurile asupra unui proiect patriotic venit din partea instituțiilor media aservite intereselor străine, adică acolo de unde sunt și plătite. S-a avut grijă tot timpul ca orice gând bun, ca orice drept cerut românilor să fie imediat catalogat drept extremist, mărginaș, nedorit. În România, ultimii care au drepturi sunt tocmai românii.

Mai există și varianta asumării politice a unui astfel de mesaj de către partidele tradiționale compromise până peste cap de caracterul infracțional pe care l-au dobândit. Degeaba vorbești de țară și de binele românilor dacă de 30 de ani deții puterea și nu ai făcut absolut nimic pentru ei.

Marea problemă a unui astfel de proiect a fost neîncrederea oamenilor. Aceasta a venit în primul rând din cauza lipsei unui lider politic cu experiență, necompromis politic și care să fie asumat de către societatea politică și clasa politică. 

Pentru acest lucru trebuie oameni cu un trecut curat dar muncit în spate, e nevoie de tineri.

George Simion este fostul candidat la alegerile europarlamentare care a reușit să strângă peste 120 000 din voturile românilor. Nu a reușit să ajungă europarlamentar, dar nu acesta a fost scopul principal. În schimb, a reușit ceea ce și-a propus: să își aducă alături oameni cu care să pornească un proiect politic național.

George Simion are 120 000 de voturi în spate la momentul la care face acest pas important. A luat mult peste alte partide cu acces la bani și funcții publice. Cu aceste voturi putea lua trei primării mari precum Iași, Constanța sau Craiova.

Nu reprezintă puțin, având în vedere că discutăm de doar două luni de expunere publică. În schimb, el este cunoscut pentru activismul civic făcut pentru promovarea apropierii celor două maluri de Prut.

Probabil zeci de mii de români l-au cunoscut direct și îi cunosc ardoarea și hotărârea cu care se luptă pentru cauzele naționale, fie că vorbim de Roșia Montană, Basarabia e România, stoparea defrișărilor ilegale sau construcția de autostrăzi. Despre ele a vorbit și în campania de europarlamentare.

România Mare în Europa, ce părea doar un slogan în campania electorală, se transformă la acest moment în partid politic. În această duminică, la sala Dalles din București, va avea loc lansarea oficială a acestui proiect politic și încep demersurile de constituire.

La el sunt invitați să adere toți cei care consideră că nu sunt reprezentați politic la acest moment și pentru care România și Românii trebuie puși în fața intereselor celorlalți.