De-a lungul ultimilor 30 de ani, numeroase figuri pretins publice au venit și au denaturat mesajul patriotic ce ar fi trebui să fie dus din societatea civilă și mediul academic pe scena politică.

Infractori, profitori, mincinioși s-au prezentat ca cei mai buni purtători ai mesajului național, scopul lor principal fiind tocmai distrugerea lui. Nici nu apuca bine ca un proiect politic să apară că erau și ei acolo ca să încurce lucrurile, să îl trimită în derizoriu, să îl transforme într-un proiect eșuat.

Nu mai vorbim aici de atacurile asupra unui proiect patriotic venit din partea instituțiilor media aservite intereselor străine, adică acolo de unde sunt și plătite. S-a avut grijă tot timpul ca orice gând bun, ca orice drept cerut românilor să fie imediat catalogat drept extremist, mărginaș, nedorit. În România, ultimii care au drepturi sunt tocmai românii.

Mai există și varianta asumării politice a unui astfel de mesaj de către partidele tradiționale compromise până peste cap de caracterul infracțional pe care l-au dobândit. Degeaba vorbești de țară și de binele românilor dacă de 30 de ani deții puterea și nu ai făcut absolut nimic pentru ei.

Marea problemă a unui astfel de proiect a fost neîncrederea oamenilor. Aceasta a venit în primul rând din cauza lipsei unui lider politic cu experiență, necompromis politic și care să fie asumat de către societatea politică și clasa politică. 

Pentru acest lucru trebuie oameni cu un trecut curat dar muncit în spate, e nevoie de tineri.

George Simion este fostul candidat la alegerile europarlamentare care a reușit să strângă peste 120 000 din voturile românilor. Nu a reușit să ajungă europarlamentar, dar nu acesta a fost scopul principal. În schimb, a reușit ceea ce și-a propus: să își aducă alături oameni cu care să pornească un proiect politic național.

George Simion are 120 000 de voturi în spate la momentul la care face acest pas important. A luat mult peste alte partide cu acces la bani și funcții publice. Cu aceste voturi putea lua trei primării mari precum Iași, Constanța sau Craiova.

Nu reprezintă puțin, având în vedere că discutăm de doar două luni de expunere publică. În schimb, el este cunoscut pentru activismul civic făcut pentru promovarea apropierii celor două maluri de Prut.

Probabil zeci de mii de români l-au cunoscut direct și îi cunosc ardoarea și hotărârea cu care se luptă pentru cauzele naționale, fie că vorbim de Roșia Montană, Basarabia e România, stoparea defrișărilor ilegale sau construcția de autostrăzi. Despre ele a vorbit și în campania de europarlamentare.

România Mare în Europa, ce părea doar un slogan în campania electorală, se transformă la acest moment în partid politic. În această duminică, la sala Dalles din București, va avea loc lansarea oficială a acestui proiect politic și încep demersurile de constituire.

La el sunt invitați să adere toți cei care consideră că nu sunt reprezentați politic la acest moment și pentru care România și Românii trebuie puși în fața intereselor celorlalți. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews