ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câte de spontane au fost protestele din București?  Vlad Fiscutean, un cunoscut expert în branding, a postat pe contul său de Facebook o serie de imagini care arată că există o legătură între protestele de la București și cele anti-Trump din SUA.

Așa se face că mesaje postate la New York, de exemplu, poti f văzute în Piața Victoriei. Nu este vorba doar de un caz izolat, care poate fi pus pe seama faptului că într-o epocă în care informația circulă extrem de repede, cineva l-a adaprat realităților din România. Devine din ce în ce mai clar că aceste proteste au fost atent pregătite de profesioniști.

"Bineînțeles că oamenii au Internet și se inspiră din ce văd afară, dar și din ce anume decid să se inspire și să preia, în sine, spune multe. Mai multe despre ei înșiși, căci orice decizie pe care o iei spune ceva despre tine.
Să facem abstracție de cele inspirate de afară și să începem cu a afla ce-i cu roșul, culoarea oficială a acestor proteste anti-guvernamentale de fapt, care se petrec nu doar în România. Să privim și de ce protestele antiPSD și antiTrump sunt roșii la fel cum "culmea" e tocmai culoarea PSD și culoarea Trump (adică a celor contra cărora se fac protestele). Și roșul ăsta are mai mult decât atât în el ca înțeles și conexiune pentru cine vrea să cerceteze.

Foarte multă creativitate în Piață și spontaneitate. Toată floarea cea vestită. Nimic organizat. Nimic calculat. De nimeni. De nimeni dintre participanți. Totul întâmplător. Spontan. Nicio conspirație. #neamunit singuri, prin noi înșine. NE-IN-FLU-EN-ȚAȚI, ca în '89. O revoluție. E clar că așa e, doar suntem mulți, toți ne-om înșela?! Nu se poate! Suntem revoluționari! Avem sens! Așa ne justificăm furia din interior! Zilnic warm-up la serviciu cu after-party în Control pe weekend. Cei care zic altfel, sunt neinformați. N-au citit ce-am citit noi. Musai cu celălalt partid și clar nu-s cu țara. Că ei n-o iubesc. Altfel ar fi fost cu noi.

Toate-s vechi și nouă toate / Ce e rău și ce e bine tu te-ntreabă și socoate", scrie Vlad Fiscutean pe Facebook.

Iată un set de 18 imagini, paralelă între protestele din SUA și cele din România: