Unirea Moldovei cu Țara Românească nu va sărbătorită de Klaus Iohannis în România. Președintele va merge la Strasbourg, unde va inaugura o expoziție dedicată victimelor Holocaustului, cu titlul „Drepți între popoare”, organizată de Președinția română a Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului.

Președintele a anunțat în urmă cu câteva zile că la București va fi înființat un Muzeu al Istoriei Evreilor din România.

"Un lucru mă bucură în mod special și țin să vi-l mărturisesc: voi putea să evoc la Strasbourg o realizare importantă, pe care am susținut-o încă de la începutul mandatului meu, și anume decizia înființării, la București, a unui Muzeu al Istoriei Evreilor din România. Ați fost unul dintre cei mai activi susținători ai acestui proiect, și vă rog, domnule Președinte Vainer, să îl sprijiniți și pe mai departe", a spus Iohannis pe 18 ianuarie la întâlnirea cu Aurel Vainer, Președintele Federației Comunităților Evreiești din România.

La ceremoniile legate de Unirea Principatelor, Administrația Prezidențială va fi reprezentată de consilieri prezidențiali.

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.