ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Antena 3 a făcut public un document intern al fostei Securități comuniste (DSS), în care se notează că fostul președinte al României, Traian Băsescu, ar fi primit suma de 1.500 de dolari în 1984, pentru serviciile prestate pentru DSS.

Astfel, conform documentului, Traian Băsescu s-a ocupat de "Materialele specifice de propagandă pentru orientarea opiniilor și atragerea simpatiilor" lucrătorilor din Portul Constanța, în vederea celui de-al XIII-lea Congres al Partidului Comunist Român.

Documentul mai afirmă: "Despre Băsescu Traian precizăm că își manifestă pe deplin adeziunea față de politica PCR și am ordonat susținerea sa materială cu suma de 1500 de dolari USA pentru subvenționarea rețelei în cadrul noilor deziderate".

Indicativul unității era UM 0544, care aparținea Centrului de Informații Externe( actualul SIE), conform lui Mugur Ciuvică.
 
Fostul președinte nu a comentat deocamdată, acuzațiile.