ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Imaginea publicată pe un cont de socializare cu premierul Dacian Cioloș așteptând la un semafor pe Calea Victoriei nu e decât începutul unei campanii de imagine la care se lucrează intens pentru ca actualul prim-ministru să rămână în funcție și după alegerile parlamentare din toamnă.

Actuala remaniere, pentru că demisiile a trei miniștri în ultimele zile cam asta înseamnă, face parte tot din acest scenariu. Foarte probabil că vor mai pleca și alți miniștri. Patriciu Achimaș-Cadariu, Raluca Prună sau Anca Dragu sunt alte nume despre care se spune că vor pleca din Guvern.
 
  • Ministrul culturii și-a prezentat miercuri demisia în urma scandalului de la Opera Română. Vlad Alexandrescu și-a anunțat demisia într-un amplu mesaj postat pe pagina sa de Fasebook
  • Acum două zile și-a prezentat demisia Ministrul Fondurilor Europene din România, Aura Răducu, tot la solicitatarea șefului Cabinetului de Miniștri Dacian Cioloș.
  • Anterior, Ana Costea a plecat de la Ministerul Muncii, din cauza unor neînțelegeri legate de ordonanța cu privire la salariile bugetarilor.

Tot mai multe surse vorbesc că Dacian Cioloș a început tatonările cu partidele importante pentru un nou mandat de premier din toamnă. Este posibilă și varianta înregimentării politice a lui Cioloș, acesta urmând a prelua conducerea PNL.

Dacian Cioloș a venit la Palatul Victoria după ce Victor Ponta a demisionat în urma protestelor de stradă după dezastrul din clubul Colectiv.