ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A început procesul în dosarul „Gala Bute”, în care fostul ministru Elena Udrea este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă de fraudare a fondurilor europene.

În acelaşi caz, mai sunt inculpaţi şi trei dintre foştii săi subordonaţi de la Ministerul Dezvoltării, dar şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, informeaza digi24.ro.

Fostul secretar general al instituţiei, Gherghe Nastasia cât şi cea mai bună prietenă a Elenei Udrea, Ana Maria Topoliceanu, care conducea în acea perioadă Compania Naţională de Investiţii, au declarat astăzi în faţa magistraţilor că au fost intermediarii unor sume mari de bani care au intrat în buzunarele fostului ministru, cu titlu de mită.

Gheorghe Nastasia a declarat că a dus o geantă cu 900.000 de euro în biroul Elenei Udrea, de faţă cu ea, spunându-i că geanta era de la omul de afaceri Adrian Gărdean.

Ana Maria Topoliceanu a spus că, în două rânduri, i-a dat Elenei Udrea sume de până la 10.000 de euro, cash.

Se pare ca orice proiect terminat partial putea fi platit de Ministerul Dezvoltarii daca dezvoltatorul achita un comision de 10% din valoare catre doamna Ministru.

Udrea se apără pe Facebook:

”De astazi dosarul in care am fost 72 de zile arestata este public. Numit incorect si pe nedrept Gala Bute, ( fata de campionul Lucian Bute), in realitate ar trebui sa fie Dosarul Elena Udrea, pentru ca este un dosar in care procurorii au ingramadit in mare viteza acuzatii diverse la adresa mea, tinta fiind fara dubii arestarea.”