Pagina de facebook „Corupția ucide”, administrată de Florin Bădiță și Angi Șerban, a distribuit un articol nesemnat apărut în Adevărul, în care Patriarhul Daniel era acuzat de „legături cu Securitatea” de dinainte de 1989, pe motiv că dosarul său a fost ars în zilele de 22-23 decembrie 1989.

Articolul din „Adevărul”, nesemnat, nu aduce nicio noutate, ci speculează un facsimil după un document apărut pe siteul anti-clerical „Să fie lumină”. Interesant este că articolul de pe siteul „Să fie lumină” nici măcar nu-l pomenește pe Patriarhul Daniel, subiectul fiind posibila colaborare dintre Arhiepiscopul catolic Ioan Robu și Departamentul Securității Statului (DSS).

Cu toate acestea, autorul neasumat al articolului din „Adevărul” speculează apariția numelui Patriarhului pe lista cu persoane al căror dosar a fost distrus în 1989, folosind sintagma cu conotații negative „legături cu Securitatea”.  În articol nu se precizează despre ce fel de legături este vorba.

Informația despre dosarul distrus al Patriarhului nu este nouă, fiind apărută în mass-media încă din 2007. Atunci, ziarul „Ziua” a publicat „Fericiți cei cu dosarul ars”, în care se menționează soarta dosarului viitorului - pe-atunci, Patriarh. Dar,  întrebați de cei de la Ziua, nici Mircea Dinescu și Dinu Zamfirescu nu pot aduce nici cea mai mică dovadă, fie și indirectă, împotriva PF Daniel. Mai mult, fostul ofițer Ioan Rușan spunea clar că dosarele conțineau referințe la rețeaua sovietică din România, nu erau ale „spionilor” români.  De altfel, PF Daniel a primit verdict de necolaborare cu poliția politică a vechiului regim din partea CNSAS.

Pagina gestionată de Florin Bădiță (FOTO) și Angi Șerban nu s-a încurcat în astfel de detalii și a insinuat că relațiile cu Securitatea l-au pus Patriarh pe PF Daniel. 

„Adevărul” și-a făcut un obicei din a  arunca, periodic, suspiciunea asupra Patriarhului Daniel. Acum trei ani, un alt articol nesemnat îl acuza pe PF Daniel de „blat cu Securitatea”. Cotidianul Adevărul este locul unde foștii și actualii lideri ai serviciilor secrete dau interviuri pe bandă rulantă.

 2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.