ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele USR, Nicușor Dan, a declarat că decizia luată de premier să abroge ordonanța de urgență privind modificarea Codurilor penale nu este altceva decât „o victorie uriașă a străzii".

„Este o victorie uriașă a străzii, de care toți politicienii vor ține cont de acum încolo. Respect pentru toți cei care au ieșit în stradă în orașele din România și din afară. Presiunea trebuie să continue cel puțin până la respingerea în regim de urgență a proiectului de lege privind grațierea, pe care Guvernul l-a depus la Parlament. Grindeanu a mințit și în seara asta când a spus că proiectul ordonanței a vrut să pună în acord deciziile Curții Constituționale cu Legea", a transmis liderul USR pe pagina lui oficială de Facebook.

Nicușor Dan este totuși de părere că odată cu această abrogare, trebuie să plece și Sorin Grindeanu de la conducerea guvernului. Acest lucru ar provoca probabil instabilitate pe scena politică a țării, asta deși guvernul formal a fost ales în mod democratic de cetățenii acestei țări.

„Cu un tupeu nemăsurat, Grindeanu s-a oferit să discute cu reprezentanții partidelor modificarea Codului Penal, pornind de la actualul text al OUG, mai puțin limita de 200.000. Nu se pune problema ca Grindeanu să conducă discuțiile pe acest subiect și cu atât mai puțin ca dezbaterea să plece de la actualul text. Grindeanu trebuie doar să abroge OUG și să plece", a completat Nicușor Dan.