ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cornelius Roșiianu, fostul crainic al Telejurnalului TVR din perioada comunistă, dar și din primii ani de după Revoluție, în prezent membru al Consiliului Județean Ilfov din partea PSD, a fost numit administrator al Companiei Municipale Pază și Securitate București SA, una dintre cele 22 de societăți comerciale înființate anul trecut de Primăria Capitalei la inițiativa primarului general Gabriela Firea.

Cornelius Roșiianu a lucrat la TVR pe vremea lui Ceaușescu iar în 1989 anunța populația să bea apă doar după ce s-au luat măsurile igienice necesare.

Parchetul General a transmis printr-un comunicat că în urma cercetărilor, procurorii au stabilit că în 1989, totul a fost o conspirație a noii puteri pentru a se legitima, o mascaradă care a dus la moartea și rănirea a mii de persoane. „În realizarea acestui plan s-a apelat la Televiziunea Română care a transmis comunicate alarmiste și uneori false, la tăierea legăturilor telefonice și aducerea la conducerea ministerelor de forță a unor foste cadre militare loiale noii conduceri politico-militare, cu consecința generării unui „război” psihologic și mediatic care a condus la producerea a numeroase victime.”, anunță Parchetul General.
 
Cornelius Roșiianu, în prezent pensionar, a studiat înainte de decembrie 1989, potrivit declarațiilor proprii, la Universitatea Politică și de Conducere și la Academia de Științe Social-Politice Ștefan Gheorghiu și s-a angajat la Televiziune în 1972. A fost îndepărtat în 1997, dar a revenit în 2003 ca producător delegat și a ajuns la un moment dat până la poziția de director general adjunct. A mai lucrat pentru Tofan Group, ca director pentru pregătirea profesională.