ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte al PSD, Viorica Dăncilă, a răspuns joi insinuărilor făcute de Paul Stănescu, secretarul general interimar al partidului, care a acuzat-o de „blat” cu președintele Klaus Iohannis, arătând că nimic din firul evenimentelor din campania electorală nu poate confirma presupusul blat și că relația ei cu Iohannis a fost una strict instituțională. Viorica Dăncilă pune aceste acuzații pe seama faptului că Paul Stănescu a fost singurul membru de partid care s-a opus candidaturii ei la alegerile prezidențiale. Fostul lider PSD a afirmat că speră să nu aibă aceeași soartă ca cea a foștilor candidați, excluși din partid după pierderea alegerilor, dar că se așteaptă „la orice”, potrivit Agerpres

„Nu înțeleg atitudinea d-lui Stănescu și, dacă luăm tot firul evenimentelor, vom vedea că nimic nu confirmă acest blat. Un președinte nu face un blat cu un premier atunci când îl dă jos de la guvernare, sau când îl jignește permanent sau când din trei în trei zile îi cere demisia, iar un candidat nu ar fi luptat atât cât am luptat eu în toate județele țării pentru a avea un scor cât mai bun și a câștiga alegerile prezidențiale. (...) Am discutat cu domnul Iohannis, dar niciodată, absolut niciodată despre PSD. Nu mi-aș fi permis să fac acest lucru. Am avut discuții și despre președinția rotativă, și despre votul din diaspora, și pe anumite lucruri legate de activitatea guvernamentală, am avut discuții despre miniștrii pe care nu i-am avut în guvern, despre respectarea deciziilor Curții Constituționale. A fost o discuție între premier și președinte, nu între președinte și liderul unui partid politic, pentru că niciodată nu aș fi făcut acest lucru”, a declarat Viorica Dăncilă, joi, la România TV.

Contracandidata lui Klaus Iohannis în turul doi al alegerilor prezidențiale a subliniat că l-a „înfruntat” pe acesta atât înaintea, cât și pe parcursul campaniei electorale, fiind la rândul său atacată de el, atât verbal cât și politic, prin faptul că a influențat căderea Guvernului PSD.

„Nu știu de ce Paul Stănescu recurge la această interpretare care nu corespunde realității. Toată țara a putut vedea cum l-am înfruntat pe președinte și înainte de alegerile prezidențiale, dar și în timpul campaniei electorale. Mai mult, președintele de multe ori m-a jignit și chiar a fost cel care s-a ocupat pentru a pleca de la guvernare. Îmi amintesc că am preluat partidul într-un moment dificil, după un scor dezamăgitor la europarlamentare. Dacă am fi rămas cu o conducere interimară, așa cum susține Paul Stănescu, am fi intrat în alegerile prezidențiale mult mai vulnerabili și mult mai slăbiți. În urma deciziei PSD să se prezinte cu propriul candidat în alegerile prezidențiale, alegătorii au avut o alternativă reală la oferta partidelor de dreapta iar partidul în ansamblu a ieșit mult mai întărit. Să nu uităm că mulți nu ne dădeau șansa să intrăm nici în turul II”, a adăugat fostul premier.

Secretarul general interimar al PSD, senatorul de Olt Paul Stănescu, a declarat joi, la Slatina, că echipa pe care a format-o în vară cu Viorica Dăncilă în conducerea interimară a PSD nu a durat decât câteva zile, din cauză că fostul premier a anunțat, după o discuție avută la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, că dorește să fie organizat în luna august congresul general al partidului, în cadrul căruia s-a decis și desemnarea candidatului la prezidențiale.

„După ce am avut o convorbire la Cotroceni și am stat în acest format de cinci la masă 10 minute, (Iohannis -n.r.) a rugat-o pe doamna premier Dăncilă în funcție să stea de vorbă cu dumneaei câteva minute. Întâlnirea cred că a durat 20 de minute, dacă nu o jumătate de oră. Ajungând la Parlament, doamna Dăncilă ne-a spus că vrea congres imediat. Eu i-am spus, 'doamna Dăncilă, doamna premier', nu știu cum am spus, 'pe mine în condițiile date m-ați pierdut, pentru că am stabilit că nu facem niște lucruri și dumneavoastră ați ținut doar câteva zile'. Eram câțiva colegi și toți au spus că nu vor congres. Doamna Dăncilă fiind premier, obediența unora...știți bine, a făcut congres”, a explicat Paul Stănescu, într-o conferință de presă în care a vorbit despre situația actuală a partidului al cărui secretrar general este.