ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fost deputat al Partidului Democrat Liberal și apropiat al fostului președinte, Traian Băsescu, în Partidul Mișcarea Populară, Gelu Vișan a făcut câteva acuzații extrem de grave în ultimele zile.

 

Astfel, într-o postare de pe o rețea de socializare, acesta afirmă că agricultura României a fost distrusă de una dintre țările „prietene” ale României, „speriată de potențialul agricol enorm al României”. Țara care se potrivește cel mai bine acestei descrieri este Franța.

„A fost distrugerea economiei românești de după 1989 planificată, așa trebuia să fie în procesul trecerii la capitalism sau așa s-a întâmplat? De răspunsul la această întrebare depinde inclusiv viitorul nostru.
Agricultura a fost făcută praf, terenurile fărâmițate, averea ( la propriu) a IAS-urilor și CAP-urilor a fost pur și simplu devalizată. In anii de după '89, până târziu în anii '90, după ce au fost împroprietăriți cu câte-o palmă de pământ, țăranii s-au apucat să/l muncească cu calul și boii. România a realizat cel mai mare salt înapoi și s-a întors, de la agricultura mecanizată la agricultura manuală. Asta însemna Capitalismul? Văzând că nu-l pot munci, țăranii au început să-l vândă sau să/l arendeze. Cine l-a cumpărat? Într-o mare pondere străinii.

In vara lui 2013 un fost ministru al agriculturii de la începutul anilor '90 mi-a spus că distrugerea agriculturii a fost un proces bine gândit, planificat și coordonat dintr-o țară din Europa, al cărei nume îl știu, "mare prietenă" a României, speriată de potențialul agricol enorm al României. Dovezile au fost copleșitoare.
Agricultura României a fost distrusă cu intenție din afara țării”,a spus Vișan.

Acesta a continuat, afirmând că FMI și Banca Mondială au distrus sistemul energetic al țării și industria.

„Programul de privatizare, a se citi programul prin care sistemul energetic al României respectiv industria României a fost vândută străinilor a fost impus României și coordonat milimetric, la amănunt, de către Fondul Monetar Internațional și de către Banca Mondială. Guvernele României, fie ele Ciorbea, Radu Vasile, Isărescu și Năstase disperate pentru că economia se blocase și intrase, repet, intrase în incapacitate de plăți au acceptat fără să crâcnească programul de distrugere și înstrăinare a economiei românești. Practic, în opt ani România a pus la pământ ce se construise în ultimii 70-80 de ani, înainte și de venirea comuniștilor. In acest sens cazul "Malaxa-Republica" este elocvent”, a mai spus el.


Vișan consideră că DNA a distrus capitaliștii români, pentru a face loc multinaționalelor.

„Ultimul pas, al preluării totale a economiei, al exodului masiv al românilor in lume și al transformării României într-o piață de consum, prin care românii, care muncesc inclusiv la Supranaționale, cumpără tot produsele lor, de multe ori mai proaste, a fost dus la îndeplinire în mod special prin distrugerea, la propriu, prin arestare și condamnare a capitaliștilor români.
Ținta DNA nu au fost și nu sunt politicienii, ci CAPITALIȘTII ROMÂNI care trebuiau distruși. Cazurile Adamescu, Ioan Nicolae, sau Carpatica sunt doar exemple dintr-șir lung de capitaliști români, eliminați, unii la propriu, cum este cazul Adamescu, pentru a face loc Supranaționalelor și capitalului străin. Ei au avut tot timpul sprijinul a ceea ce numim Stat Paralel, Binom, SRI-DNA, desigur cu concursul unor politicieni. 
Vă prezint doar o părticică dintr-un studiu de acum o lună:

"capitalul străin este majoritar în special în sectoare industriale care contribuie la exporturile României, precum rafinarea țițeiului, într-o proporție de 97%, industria de automobile, 96%, fabricarea de mașini și utilaje, 80%, industria metalurgică, 81% și telecomunicații, 84%.". Fără comentariu! 
Acum cred că înțelegem de ce Supranaționalele și Neomarxiștii sunt disperați că Securitatea și DNA ar putea pierde controlul asupra economiei românești, iar povestea cu "Lupta împotriva corupției" este doar praf în ochii românilor, mai ales că au mai rămas de furat Portul Constanța și multe altele”, a conchis el.