Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au convenit să solicite Parlamentului înființarea unei comisii de anchetă parlamentară pentru a clarifica aspectele ce țin de organizarea alegerilor din 2009, dar și de rezultatul scrutinului prezidențial.

„România e într-o bătălie cu reglări de conturi. O țară fără lideri poate fi controlată ușor din exterior. E vina lui Traian Băsescu pentru că a creat acest sistem. Acum și el cade în capcana acestui sistem. Călin Popescu Tăriceanu are dreptate. România rămâne izolată canibalizându-și liderii politici. Lucrurile nu se vor opri în curând. E și o lipsă de inteligență a liderilor. În afară de Călin Popescu Tăriceanu nu se implică nimeni”, a spus Năstase la România TV.

Năstase îi critică și pe cei de la PSD pentru că nu și-au asumat un ministru politic la Justiție. „Un Guvern are datoria să își construiască și politica pe Justiție nu să transfere această sarcină unei persoane, să o externalizeze unui ministru”, a mai spus fostul premier.
 
Conform unor surse din coaliție, citate de Știri pe surse, Liviu Dragnea va fi șeful comisiei care va ancheta dacă a fost sau nu fraudă la alegerile prezidențiale din 2009.