Adrian Năstase, fost premier și fost președinte al PSD, îi îndeamnă pe liderii PSD-ALDE să nu mai „behăie permanent”, întrucât asta nu ajută la absolut nimic, și să modifice în Parlament, în schimb, Codul de procedură penală.

Adrian Năstase face un apel către liderii  de la putere pentru modificarea Codului de procedură penală, după ce a constatat  pasaje întregi  reluate cu copy/ paste din motivările hotărârilor  sale în alte decizii ale ÎCCJ.

„Am constatat din lecturarea motivării completului ICCJ în dosarul lui Constantin Niță, publicată în Lumea justiției, că fragmente întregi din hotărârile „mele” de la ICCJ au fost reluate aici, fără ghilimele (teoria probelor indirecte, rolul denunțului, condiția de „maximă confidențialitate”, circumstanțele agravante determinate de nerecunoașterea acuzațiilor aduse de procurori, „gradul ridicat de educație”). Se poate vorbi, în astfel de cazuri, de plagiat sau de copy paste?

Pe de altă parte, urmărind, de mai multe luni, cu multă curiozitate, starea de „erecție politică” a liderilor de partide impotriva dnei Kovesi, mă intreb dacă, după mai mult de zece ani de când avertizez asupra abuzurilor din justiție și a riscului ca ceea ce mi s-a întâmplat mie să se repete, nu ar fi cazul ca parlamentarii să înțeleagă că ei AU instrumentul de a îndigui prin legi inteligente și echilibrate astfel de abuzuri. Inclusiv prin modificarea codului de procedură penală. „Behăitul” permanent (să mă ierte Petre Daea) nu ajută la nimic”, a scris Adrian Năstase, pe blog.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews