ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adrian Năstase, fost premier și fost președinte al PSD, îi îndeamnă pe liderii PSD-ALDE să nu mai „behăie permanent”, întrucât asta nu ajută la absolut nimic, și să modifice în Parlament, în schimb, Codul de procedură penală.

Adrian Năstase face un apel către liderii  de la putere pentru modificarea Codului de procedură penală, după ce a constatat  pasaje întregi  reluate cu copy/ paste din motivările hotărârilor  sale în alte decizii ale ÎCCJ.

„Am constatat din lecturarea motivării completului ICCJ în dosarul lui Constantin Niță, publicată în Lumea justiției, că fragmente întregi din hotărârile „mele” de la ICCJ au fost reluate aici, fără ghilimele (teoria probelor indirecte, rolul denunțului, condiția de „maximă confidențialitate”, circumstanțele agravante determinate de nerecunoașterea acuzațiilor aduse de procurori, „gradul ridicat de educație”). Se poate vorbi, în astfel de cazuri, de plagiat sau de copy paste?

Pe de altă parte, urmărind, de mai multe luni, cu multă curiozitate, starea de „erecție politică” a liderilor de partide impotriva dnei Kovesi, mă intreb dacă, după mai mult de zece ani de când avertizez asupra abuzurilor din justiție și a riscului ca ceea ce mi s-a întâmplat mie să se repete, nu ar fi cazul ca parlamentarii să înțeleagă că ei AU instrumentul de a îndigui prin legi inteligente și echilibrate astfel de abuzuri. Inclusiv prin modificarea codului de procedură penală. „Behăitul” permanent (să mă ierte Petre Daea) nu ajută la nimic”, a scris Adrian Năstase, pe blog.