ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE Potrivit unui comunicat difuzat joi noapte de DIICOT, a fost reținut pentru 24 de ore și al treilea bărbat care apare în reportajul realizat de Sky News, Aurelian Mihai Szanto.
 
Reportajul Sky News nu este o poveste gratuită, fiind vorba de credibilitatea României într-un context mai general al unor decizii eventuale referitoare la Spațiul Schengen, a afirmat joi fostul premier Adrian Năstase.
 
"Eu cred că trebuie să înțelegem miza acestei chestiuni. După părerea mea, este vorba de credibilitatea României într-un context general al unor decizii eventuale referitoare la Spațiul Schengen. Eu nu cred că povestea asta este gratuită, un amuzament al unui personaj oarecare. Din experiența mea, am văzut că astfel de întâmplări au apărut în diferite momente. Exemplu - embargoul privind armele în ceea ce privește conflictul din Iugoslavia din 1991-1992 și acuzațiile la adresa României care erau îndreptate dinspre presa de la Budapesta că noi am fi încălcat embargoul de arme", a declarat Năstase la Romania TV.

Întrebat dacă, în opinia sa, ar fi vorba despre o conspirație, fostul premier a arătat că "este vorba de anumite interese la un nivel mai ridicat decât cel al redactorilor, reporterilor de la Sky News" și totodată despre "o atacare a credibilității pentru anumite scopuri". "Cred că miza e mai importantă, va trebui să o descoperim. Problema este că în spatele domnului Ramsay s-a așezat totuși conducerea canalului de televiziune, iar în spatele acestui canal de televiziune eu bănuiesc totuși anumite interese", a completat el.
 
Procurorii iau în calcul să extindă acuzațiile și pentru jurnaliștii britanici de la Sky News care au realizat reportajul privind traficul de arme din România, au declarat, joi, pentru Agerpres, surse judiciare. De asemenea, procurorii vor merge pe o nouă acuzație, respectiv infracțiuni contra securității naționale prin comunicarea de informații false, prevăzută la art. 404 din Codul penal.
 
Procurorii DIICOT au reținut joi seara două persoane care apar în reportajul realizat de Sky News: Levente Pantics și Atilla Szaba Pantics.