ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul eurodeputat Adrian Severin și-a depus candidatura la Primăria Capitalei, sub sigla Partidului Dreptății Sociale (PDS).

În cursa pentru Primăria Capitalei s-au mai înscris Gabriela Firea, pentru PSD, Cătălin Predoiu, pentru PNL, Nicușor Dan pentru Uniunea Salvați Bucureștiul, Daniel Barbu pentru ALDE și Robert Turcescu pentru Mișcarea Populară.

Conform calendarului alegerilor locale, candidaturile vor rămâne definitive la data de 4 mai. Campania electorală pentru alegerile locale începe în 6 mai și se va încheia în data de 4 iunie. 
 
Pe data de 23 februarie, Adrian Severin a fost condamnat la trei ani și trei luni de închisoare cu executare, în dosarul de luare de mită și trafic de influență în care a fost pus sub acuzare în calitate de europarlamentar, decizia nefiind definitivă.

Hotărârea a fost contestată de Adrian Severin și va fi judecată de completul de cinci judecători de la ICCJ.

Adrian Severin a fost trimis în judecată de procurori pe 11 septembrie 2013 pentru luare de mită și trafic de influență.