ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adrian Țuțuianu, președintele Comisiei parlamentare de control al SRI, a anunțat că directorul SRI, Eduard Hellvig, a dispus denunțarea de către Serviciu a protocoalelor de colaborare interinstituționale care nu mai respectă criteriile de necesitate, actualitate sau utilitate.

„În urma analizei realizate la SRI din dispoziția domnului Hellvig s-a constatat că unele protocoale de colaborare nu mai corespund realităților juridice ori nu se corelează cu modificările legislative intervenite de la momentul încheierii, iar altele dintre aceste protocoale și-au atins obiectivele. Ca urmare direcotrul SRI a hotărât denunțarea tuturor protocoalelor aflate în această situație, cu notificarea cosemnatarilor, inclusiv cele din domeniul justiției care nu mai corespund criteriilor de necesitate, actualitate și utilitate”, a declarat Adrian Țuțuianu.

Senatorul a precizat că protocoalele de colaborare reprezintă ”o formă legală, firească în coperarea instituțională”, existând acte normative unde este prevăzută expres necesitatea încheierii unor protocoale de colaborare între unele instituții.

„SRI a încheiat protocoale începând din 1992 (...) Unele dintre ele au fost aprobate cu hotărâri ale CSAT”, a mai spus Țuțuianu precizând că o mare parte din ele au caracter de secret de stat.