Kelemen Hunor a declarat, duminică, după încheierea alegerilor pentru Parlamentul European și după anunțarea exit-pollurilor, că reprezentanții U.D.M.R. vor avea „o voce puternică” în Parlamentul European, inclusiv în ce privește Minority SafePack, pachetul pentru apărarea minorităților etnice din U.E.

„Prin rezultatul exit poll, 5,4%, înseamnă că vom avea în următorii cinci ani o voce puternică în Parlamentul European. (...) Numărul de voturi, dacă aceste estimări după numărătoarea tuturor voturilor vor fi confirmate, înseamnă că avem peste 440.000-450.000 de voturi, ceea ce la europarlamentare cred că nu am avut niciodată. (...) Cred că trebuie să așteptăm numărătoarea voturilor. Consider că vom avea o reprezentare puternică și promitem că reprezentanții noștri în PE vor avea o voce puternică, foarte hotărâtă, fiindcă trebuie să construim drumul pe care noi am pornit, inclusiv Minority SafePack, acest pachet pentru apărarea minorităților etnice din UE, care este un deziderat important pentru noi. În același timp, trebuie să fim prezenți acolo unde se iau deciziile, când UE se va reforma”, a declarat președintele U.D.M.R., Kelemen Hunor, citat de Agerpres.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews