ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentanții USR-PLUS au afirmat, duminică seara, după încheierea alegerilor europarlamentare, că Guvernul premierului Viorica Dăncilă trebuie să își dea demisia după rezultatul alegerilor. Alianța politică își va desemna un candidat propriu pentru alegerile prezidențiale, subliniind că dorește „să guverneze România”.

„Ceea ce s-a întamplat astăzi în diaspora arată o dată în plus că acest Guvern trebuie să plece. Cerem în mod oficial, formal și explicit, demisia Guvernului Viorica Dăncilă pentru mizeria pe care au făcut-o din nou cetățenilor din diaspora, după ce aveau experiența din 2014. Acest lucru este de neacceptat. Dacă este să facem promisiuni în momente de victorie, alianța USR-PLUS promite românilor din diaspora că nu vor fi niciodată gazați și disprețuiți”, a declarat Dan Barna, citat de Digi 24, după inchiderea urnelor pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

Dacian Cioloș a anunțat, la rândul său, că Alianța USR-PLUS va avea un candidat și la alegerile prezidențiale: „Obiectivul nostru este să guvernăm România”.