Reprezentanții USR-PLUS au afirmat, duminică seara, după încheierea alegerilor europarlamentare, că Guvernul premierului Viorica Dăncilă trebuie să își dea demisia după rezultatul alegerilor. Alianța politică își va desemna un candidat propriu pentru alegerile prezidențiale, subliniind că dorește „să guverneze România”.

„Ceea ce s-a întamplat astăzi în diaspora arată o dată în plus că acest Guvern trebuie să plece. Cerem în mod oficial, formal și explicit, demisia Guvernului Viorica Dăncilă pentru mizeria pe care au făcut-o din nou cetățenilor din diaspora, după ce aveau experiența din 2014. Acest lucru este de neacceptat. Dacă este să facem promisiuni în momente de victorie, alianța USR-PLUS promite românilor din diaspora că nu vor fi niciodată gazați și disprețuiți”, a declarat Dan Barna, citat de Digi 24, după inchiderea urnelor pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

Dacian Cioloș a anunțat, la rândul său, că Alianța USR-PLUS va avea un candidat și la alegerile prezidențiale: „Obiectivul nostru este să guvernăm România”.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews