ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alexandru Cumpănașu, candidat independent la președinția României, a criticat prestația actualului șef al statului, Klaus Iohannis, despre care a spus într-un interviu că a dus țara la nivel de „broască, de gândac”, în politica externă.

De asemenea, în același interviu, Cumpănașu a mai afirmat că Iohannis s-a consultat doar cu reprezentanții societății civile care susțin USR-ul, după incendiul de la clubul Colectiv, de-acum patru ani.

Despre acel eveniment, Cumpănașu afirmă  că a fost „crimă cu premeditare”, de care cineva a avut nevoie. El se întreabă, în cadrul aceluiași interviu, de ce Victor Ponta nu spune nimic despre Colectiv, în condițiile în care a fost principala victimă politică a acelui incident.

Iată principalele declarații făcute de Alexandru Cumpănașu în interviul acordat Iosefinei Pascal:

  • La Colectiv nu a fost niciun accident, ci o crimă cu premeditare. Îmi bazez această afirmație pe cercetările făcute de Universitatea din Petroșani care au demonstrat că acolo nu putea exista un incendiu provocat care să determine o asemenea capacitate de foc, de ardere, într-un timp limitat.În al doilea rând,mă bazez pe faptul că după ieșirea din club, multe dintre victime au vorbit despre imposibilitatea lor de a se salva și lipsa ajutorului acordat de stat.

  • Eu cred că am avut de-a face cu o crimă cu premeditare. Vă repet: avem de-o parte experimentul științific și modul în care au intervenit autoritățile imediat. Au vrut să aibă o tragedie cât mai mare, cu număr cât mai mare de morți, ca după aceea să poată să urmeze altceva.

  • Apropo, Ponta de ce tace despre Colectiv? Principala victimă politică a Colectivului nu zice nimic. De ce?

  • Consultările lui Iohannis s-au făcut doar cu reprezentanții USR din societatea civilă. Cred că dacă Ponta mai avea dosar penal azi, era foarte vocal despre Colectiv.

  • Cum poate un grup de doi parlamentari să devină lider al unui grup european la nivelul întregii Europe care să conducă un grup parlamentar, cum este Renew Europe al lui Macron, dacă nu este agent francez (Despre Dacian Cioloș -n.r.)? Dacă noi, România, am fi în situația lui Macron și am 40 de parlamentari și grupul acesta parlamentar l-am iniția noi, România, cum l-a inițiat Macron, cum ar accepta România ca un bulgar sau un polonez să fie liderul acestui grup uriaș, în care eu am 90%? Decât dacă acel parlamentar ar fi un trădător al țării sale și un agent al serviciilor mele.

  • Prin același mod, există oameni care-și trădează țara din momentul în care ajung la Bruxelles, pentru avantaje pe care le oferă acele state, în defavoarea României.

  • Azi nu suntem izolați, suntem coborâți la nivel de broască, de gândac de bucătărie, în materie de politică externă, adică nu contăm. Suntem plimbați pe la mese, dar doar cu scaunul, nu avem niciun cuvânt de spus. Eu prefer izolarea, decât acei stări, de sclavie, de arondare. România este și arendată pe la una, pe la alta.

  • Asta nu este politică externă.

  • Ați văzut vreun român în Parlamentul Italian? Vreun român în parlamentul Spaniol? Adică noi suntem cam 2% în Italia și nu avem niciun parlamentar român.

  • Nu voi fi de acord cu niciun cetățean, care vine pe teritoriul României, dacă statul român nu are capacitatea de a gestiona cultural, economic, sub toate aspectele acei migranți. 

  • Cei care au profitat de pe urma războiului din Siria, ei să primească pe migranți: America, Rusia și o parte a Uniunii Europene. Nu noi, noi nu am bombardat Siria.

  • Dacă suntem o țară creștină și Președintele nu se întâlnește cu Patriarhul și nu se duce la biserică, ce țară reprezintă?

  • Dl Tăriceanu este un agent de influență al Budapestei, cât încape.

  • Rise Project este un apendice al serviciile secrete maghiare, are legătură direct cu George Soroș