ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alexandru Cumpănașu, unchiul adolescentei răpite la Caracal, ar putea candida la Președinția României și a adresat o întrebare susținătorilor săi despre această posibilă decizie, joi, într-o filmare pe pagina lui de social media.

„M-am gândit de multe ori la acest lucru, dar deja nu mai pot da același răspuns la nesfârșit. Vă întreb pe voi: este cazul să candidez la președinția României? Este o întrebare foarte importantă pe care vi-o adresez și am nevoie de sfatul dumneavoastră. Pentru cei care consideră că DA, vreau să vă spun că timpul este extrem de scurt și este aproape imposibil. Spre satisfacția unor nemernici care astăzi își freacă mâinile!”, a mărturisit joi Alexandru Cumpănașu.

În urma reacțiilor majoritar pozitive, președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (C.N.M.R.) s-a oferit să facă exercițiul strângerii de semnături pentru candidatura sa la Președinția României, timp de câteva zile, pentru a testa cât va putea progresa și dacă are rost să continue în această direcție.

„De aceea eu cred că un om care vrea să candideze la funcția de președinte al României și care nu vrea sprijinul partidelor, și o spun clar, dacă voi face asta nu vreau sprijinul lor, nu vreau să le fiu dator, are parte și de dezavantaje. De aceea, pentru că văd că majoritatea dintre dumneavoastră spuneți că este bine să fac lucrul ăsta, aș vrea să mă conving că este ceea ce trebuie, motiv pentru care, împreună cu dumneavoastră, în zilele care urmează, am să fac acest exercițiu. Am să încerc să văd câte semnături putem strânge, câți oameni vor să lupte împotriva acestei cangrene sociale, câți oameni vor o Românie fără clanuri. Fac un apel la dumneavoastră să luăm decizia împreună după acest exercițiu. Pentru că dacă nu avem o șansă, trebuie să știm de la început că nu putem să intrăm în bătălie”, a afirmat joi Alexandru Cumpănașu într-o filmare pe pagina lui de social media.

În ipoteza în care ar ajunge Președinte al republicii, având acces la pârghiile instituționale aferente funcției, unchiul Alexandrei Măceșanu promite fie să curețe România de clanuri mafiote în mai puțin de doi ani, fie să-și dea demisia.

„Îmi doresc doar doi ani la Cotroceni. Ar fi de ajuns. O funcție din asta nu are niciun farmec pentru mine. În doi ani îmi voi da demisia, dacă nu voi rade toate clanurile din țara asta. Funcția de președinte nu este una de care să te folosești conjunctural. Este o funcție cu putere, dacă știi să o folosești, dacă nu ești încă un prizonier al sistemului. Ai CSAT, ai strategia națională de apărare, ai numirile de la DIICOT și Parchete, ai forța poporului. În doi ani, toate clanurile vor fi rase”, a mai spus Alexandru Cumpănașu.