Alexandru Cumpănașu, unchiul adolescentei răpite la Caracal, ar putea candida la Președinția României și a adresat o întrebare susținătorilor săi despre această posibilă decizie, joi, într-o filmare pe pagina lui de social media.

„M-am gândit de multe ori la acest lucru, dar deja nu mai pot da același răspuns la nesfârșit. Vă întreb pe voi: este cazul să candidez la președinția României? Este o întrebare foarte importantă pe care vi-o adresez și am nevoie de sfatul dumneavoastră. Pentru cei care consideră că DA, vreau să vă spun că timpul este extrem de scurt și este aproape imposibil. Spre satisfacția unor nemernici care astăzi își freacă mâinile!”, a mărturisit joi Alexandru Cumpănașu.

În urma reacțiilor majoritar pozitive, președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (C.N.M.R.) s-a oferit să facă exercițiul strângerii de semnături pentru candidatura sa la Președinția României, timp de câteva zile, pentru a testa cât va putea progresa și dacă are rost să continue în această direcție.

„De aceea eu cred că un om care vrea să candideze la funcția de președinte al României și care nu vrea sprijinul partidelor, și o spun clar, dacă voi face asta nu vreau sprijinul lor, nu vreau să le fiu dator, are parte și de dezavantaje. De aceea, pentru că văd că majoritatea dintre dumneavoastră spuneți că este bine să fac lucrul ăsta, aș vrea să mă conving că este ceea ce trebuie, motiv pentru care, împreună cu dumneavoastră, în zilele care urmează, am să fac acest exercițiu. Am să încerc să văd câte semnături putem strânge, câți oameni vor să lupte împotriva acestei cangrene sociale, câți oameni vor o Românie fără clanuri. Fac un apel la dumneavoastră să luăm decizia împreună după acest exercițiu. Pentru că dacă nu avem o șansă, trebuie să știm de la început că nu putem să intrăm în bătălie”, a afirmat joi Alexandru Cumpănașu într-o filmare pe pagina lui de social media.

În ipoteza în care ar ajunge Președinte al republicii, având acces la pârghiile instituționale aferente funcției, unchiul Alexandrei Măceșanu promite fie să curețe România de clanuri mafiote în mai puțin de doi ani, fie să-și dea demisia.

„Îmi doresc doar doi ani la Cotroceni. Ar fi de ajuns. O funcție din asta nu are niciun farmec pentru mine. În doi ani îmi voi da demisia, dacă nu voi rade toate clanurile din țara asta. Funcția de președinte nu este una de care să te folosești conjunctural. Este o funcție cu putere, dacă știi să o folosești, dacă nu ești încă un prizonier al sistemului. Ai CSAT, ai strategia națională de apărare, ai numirile de la DIICOT și Parchete, ai forța poporului. În doi ani, toate clanurile vor fi rase”, a mai spus Alexandru Cumpănașu.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews