ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alianța Noastră România (ANR) a depus, joi seară, listele de candidați pe București la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaților și Senat.

„Am depus în toată țara acolo unde ne-am propus să depunem. (...) Birocrația în țara asta e înfiorătoare. E o nebunie. Tone și tone de hârtii. Pentru ce? Pentru a-ți exercita un drept democratic”, a spus Marian Munteanu, la BEM.

Reprezentanții Alianța Noastră România au ajuns la sediul BEM cu doar câteva minute înainte de ora 24.00, aceasta fiind ultima zi în care partidele, alianțele sau cei care doresc să candideze independent pentru un mandat de deputat sau senator își puteau depune candidatura.

Munteanu a precizat că Alianța Noastră România a depus liste de candidaturi în toată țara, în afara de județul Harghita. „Am început cu un mic sacrificiu pentru că am renunțat la o candidatură în județul Harghita pentru a sprijini un candidat român. Vom vedea în perioada următoare care va fi candidatul cel mai bine plasat. Electoratul nostru va primi rugămintea să-l susțină pe acesta”, a mai spus el. Munteanu a precizat că în perioada următoate Alianța Noastră România va lansa strategia partidului cu care va intra în cursa electorală.

 Mai departe, Marian Munteanu a declarat că „Alianța Noastră România a reușit să încheie o etapă importantă în procesul ei de dezvoltare. Le mulțumesc celor care au reușit să fie alături de noi și au fost foarte mulți. Reușim să încheiem acum procesul de depunere a listelor de candidați cu listele pentru București. Am depus în toată țara acolo unde ne-am propus să depunem".

Marian Munteanu a precizat că deschide lista de candidați ai ANR la Senat, iar la Camera Deputaților pe priml loc pe listă este Mircea Coșea.

Astfel, lista completă a candidaților ANR pentru Capitală este:

Senat: 1.  Marian Munteanu 2. Prof dr. Nicolae Constantinescu

Camera Deputaților: 1.  Prof dr. Mircea Coșea 2.  Dan Tanasă 3.  Ștefan Prigoreanu 4.  Anca Alexandrescu

Liderul ANR a anunțat, totodată, că printre candidații formațiunii se află și Marian Zlotea, fostul secretar general adjunct al PNL, care va deschide la Prahova lista de la Camera Deputaților.


Pe locul doi pe aceeași listă se regăsește Viorel Ene, președintele Asociației Victimelor Mineriadelor.

Dan Tănasă, candidat al partidului la Camera Deputaților, a precizat că ANR a decis să nu aibă candidați în județul Harghita și să susțină candidatul unei formațiuni românești, cel mai bine plasat.

De asemenea, el a precizat că în județul Covasna ANR a depus candidaturi pentru Senat și Camera Deputaților, pentru un loc de deputat urmând să candideze fostul chestor de poliție Florentin Robescu.