ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul „Alianța Noastră România” își arată solidaritatea cu purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, anunțând că-l susține pe acesta în fața reclamațiilor de „discriminare” la CNCD și a reacției președintelui acestui for, Csaba Astalosz.

Într-un comunicat trimis pe adresa redacției, formațiunea condusă de Marian Munteanu cere „crearea unui consiliu consultativ ai cărui membri să reprezinte echilibrat comunitățile etnice și confesionale din România”.

Iată textul integral al comunicatului:

 

Membrii și simpatizanții Alianței Noastre au luat act cu profundă îngrijorare de repetatele derapaje ale Consiliului Național pentru Combaterea Discriminarii de la litera și spiritul Constituției României și Convenției Europene a Drepturilor Omului privind dreptul la opinie și exprimare liberă în România.

Aceste derapaje au culminat recent cu convocarea incriminatorie la CNCD a domnului Vasile Bănescu, purtătorul de cuvant al Patriarhiei Române, pentru afirmații de bun simț ale domniei sale în legătură cu necesitatea așa zisei "educații sexuale" atât de intens promovată de activiștii neo-marxiști.

Ne alăturăm poziției exprimate de semnatarii scrisorii de solidaritate cu purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, adresate în aceasta săptămână către CNCD.

In plus, solicităm demiterea de urgență a conducerii CNCD și crearea unui consiliu consultativ ai cărui membri să reprezinte echilibrat comunitățile etnice și confesionale din România. Este absolut necesară o reprezentare corectă a realităților socio-culturale românești pentru a ne feri atât de constrângeri și persecuții ideologice, cât și de proliferarea unor atitudini contrare valorilor morale împărtășite de covârșitoarea majoritate a cetățenilor țării noastre.