ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coaliția pentru Familie solicită Curții Constituționale redactarea și publicarea deciziei care constată că inițiativa cetățenească de revizuire a art. 48(1), „Familia”, este constituțională. Fără publicarea deciziei, Parlamentul nu poate lua în discuție inițiativa cetățenească pentru care au semnat 3 milioane de români.

Alianța Noastră România și-a anunțat sprijinul pentru acest demers inițiat de Coaliția pentru familie pentru ca referendumul național pentru modificarea Constituției să aibă loc pe 11 decembrie, odată cu alegerile parlamentare.

Marian Munteanu face un apel către instituțiile statului pentru a se implica în această problemă.

Iată comunicatul integral al Alianței Noastre:

„Cerem referendum pe 11 decembrie 2016 !

Alianța Noastră România susține inițiativa Coaliției Pentru Familie ca referendumul național pentru modificarea Constituției, în sensul celor cerute de 3 milioane de semnatari, care solicită apărarea familiei, să se desfășoare pe 11 Decembrie, odată cu alegerile parlamentare.
Alianța Noastră România face un apel către Președinția României, Curtea Constituțională, Parlamentul României, conducerile partidelor parlamentare și Guvern, pentru ca referendumul constituțional prin care poporul român va stabili modul în care va fi definită Familia să se țină pe data de 11 decembrie, în același timp cu alegerile parlamentare.
Curtea Constituțională a României a decis în unanimitate, pe data de 20 iulie a.c., după ce a constatat validitatea celor 3 (trei) milioane de semnături, că inițiativa cetățenească de revizuire a art. 48 (1), „Familia”, este constituțională.
Ne apropiem de a treia lună de când Curtea Constituțională ar fi trebuit să facă un demers extrem de simplu, care să permită începerea procedurilor constituționale în urma acestei mobilizări în spirit democratic fără precedent în lume.
Nu înțelegem care sunt motivele pentru care această Decizie nu a fost trimisă spre publicare în Monitorul Oficial al României, ca să poată fi pusă imediat pe ordinea de zi a Senatului României.
Este posibil ca această întârziere să ducă la amânarea referendumului până la o dată neprecizată, care să necesite - în cazul în care până la urmă va fi aprobat - cheltuieli suplimentare pentru organizarea sa. Nu este normal ca tocmai cei care sunt îndrituiți să apere normele constituționale să nu dea curs unui drept izvorât din chiar Constituția României.
Drept urmare, cerem ca voința populară sa nu fie boicotată prin tertipuri birocratice.
Cerem ca pe data de 11 decembrie să se organizeze un referendum prin care românii să hotărască dacă în Constituția României trebuie specificat un lucru absolut de bun simț: "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie".Doamne, ajută!”

CCR a avizat inițiativa constituțională care definește căsătoria ca uniunea dintre un bărbat și o femeie CU UNANIMITATE de voturi. Coaliția pentru Familie: Solicităm Camerei și Senatului să dezbată proiectul de lege în procedură de URGENȚĂ