ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PNL Alina Gorghiu a afirmat că PNL are un angajament ferm pentru familia tradițională, așa cum e prevăzută în Codul Civil, „care spune foarte clar că o căsătorie este valabilă între un bărbat și o femeie”.

Alina Gorghiu a afirmat că în acest moment trebuie respectată legislația în vigoare.

„PNL a spus de multă vreme că are un angajament ferm, pentru familia tradițională, pentru că respectăm Codul Civil, care spune foarte clar că o căsătorie este valabilă între un bărbat și o femeie”, a precizat președintele PNL.

Alina Gorghiu a adăugat că acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să existe forme de protecție pentru minorități și a arătat că partaneriatul civil, la acest moment, este un subiect dezbătut în multe medii, inclusiv în Parlament.

„Sperăm să putem discuta așezat, civilizat, într-un cadru în afara campaniei electorale. În momentul în care aduci o asemenea temă în campanie, ea nu va fi folosită pentru interesul public, ci va fi folosită ca temă de campanie, unii împotriva altora”, a afirmat Alina Gorghiu.

Ea a spus că subiectul cuplurilor de același sex trebuie discutat rațional pentru a ajunge la „cele mai sănătoase concluzii. ”Aș vrea să cred că nimeni  nu are vreun interes să facă din asta o temă urâtă de campanie. Trebuie să dezbatem și să ajungem la cele mai sănătoase angajamente și concluzii”, a conchis Alina Gorghiu.