ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Uniunii Salvați România (USR), deputatul Nicușor Dan, a declarat duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că partidul nu a fost ajutat de Serviciul Român de Informații (SRI).

Potrivit Agerpres, Nicușor Dan a spus că nu știa de declarațiile făcute de Alina Mungiu-Pippidi, care a afirmat că USR ar fi fost ajutat de către SRI.

Liderul USR a spus că el dorește să o dea în judecată pe Alina Mungiu-Pippidi, precizând că va lua legătura cu Departamentul Litigii din partid, în acest sens.

Nicușor Dan a exclus posibilitatea ruperii partidului, afirmând că la reuniunea de la Sibiu a participat și Clotilde Armand.

„Singura noastră șansă este să continuăm împreună", a declarat duminică, Nicușor Dan, în cadrul unei conferințe de presă.

Aproape 400 de membri ai USR s-au întâlnit în perioada 13-15 ianuarie, la Sibiu, la prima conferință națională a partidului.

Alina Mungiu-Pippidi, președintele Societății Academice Române, a făcut câteva afirmații importante într-un editorial pentru romaniacurata.ro în care a analizat situația după suspendarea generalului SRI Florian Coldea.

Președinte SAR vorbește și despre influența Serviciului Român de Informații în presă, lansând o ipoteză inedită: Uniunea Salvați România ar fi susținut tehnocrații pentru a obține susținerea presei controlate de SRI.

„Putem investiga ce firme are SRI și în ce organe de presă au acțiuni direct sau indirect? Măcar să ne propunem să vedem imperiul manipulării de aproape? USR, prin Matei Păun, a făcut dealul cu „tehnocrații” în schimbul promiterii sprijinului de presă, care pînă atunci băgase USR sub preș, cum fac cu tot ce e spontan și unde nu plătește nimeni. A cui presă e aceea, dacă pot să întreb, că tehnocrații în sine nu aveau nici un fel de presă, ce să mai spun de KJ, care are presă mai ales proastă? Cine de fapt controlează așa de mult din presă și are birouri la Cotroceni și guvern, mai ales cea electronică, încît poate face asemenea tîrguri? Nu cumva?", a scris Alina Mungiu-Pippidi.