Președintele Uniunii Salvați România (USR), deputatul Nicușor Dan, a declarat duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că partidul nu a fost ajutat de Serviciul Român de Informații (SRI).

Potrivit Agerpres, Nicușor Dan a spus că nu știa de declarațiile făcute de Alina Mungiu-Pippidi, care a afirmat că USR ar fi fost ajutat de către SRI.

Liderul USR a spus că el dorește să o dea în judecată pe Alina Mungiu-Pippidi, precizând că va lua legătura cu Departamentul Litigii din partid, în acest sens.

Nicușor Dan a exclus posibilitatea ruperii partidului, afirmând că la reuniunea de la Sibiu a participat și Clotilde Armand.

„Singura noastră șansă este să continuăm împreună", a declarat duminică, Nicușor Dan, în cadrul unei conferințe de presă.

Aproape 400 de membri ai USR s-au întâlnit în perioada 13-15 ianuarie, la Sibiu, la prima conferință națională a partidului.

Alina Mungiu-Pippidi, președintele Societății Academice Române, a făcut câteva afirmații importante într-un editorial pentru romaniacurata.ro în care a analizat situația după suspendarea generalului SRI Florian Coldea.

Președinte SAR vorbește și despre influența Serviciului Român de Informații în presă, lansând o ipoteză inedită: Uniunea Salvați România ar fi susținut tehnocrații pentru a obține susținerea presei controlate de SRI.

„Putem investiga ce firme are SRI și în ce organe de presă au acțiuni direct sau indirect? Măcar să ne propunem să vedem imperiul manipulării de aproape? USR, prin Matei Păun, a făcut dealul cu „tehnocrații” în schimbul promiterii sprijinului de presă, care pînă atunci băgase USR sub preș, cum fac cu tot ce e spontan și unde nu plătește nimeni. A cui presă e aceea, dacă pot să întreb, că tehnocrații în sine nu aveau nici un fel de presă, ce să mai spun de KJ, care are presă mai ales proastă? Cine de fapt controlează așa de mult din presă și are birouri la Cotroceni și guvern, mai ales cea electronică, încît poate face asemenea tîrguri? Nu cumva?", a scris Alina Mungiu-Pippidi.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews