Pentru prima oară de la înființarea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), o formațiune politică cere desființarea acestei instituții.

Alternativa Dreaptă a anunțat că solicită acest lucru deoarece „deciziile și proiectele din ultimul an ale CNCD au evidențiat mai degrabă o încercare de limitare a dreptului la liberă exprimare și o agendă care promovează "corectitudinea politică” și alte mantre progresiste”.

„Cu ocazia întâlnirii de sâmbătă de la Brașov am clarificat și întărit câteva elemente care țin de poziționările și propunerile noastre politice, inclusiv despre nevoia de așezare pe cu totul alte baze principiale și legale a instituției care are sarcina combaterii discriminării.


Unii au avut poate și intenții bune cu privire la activitatea CNCD, dar considerăm că activitatea unei instituții publice trebuie evaluată după rezultate. Iar multe din deciziile și proiectele din ultimul an ale CNCD au evidențiat mai degrabă o încercare de limitare a dreptului la liberă exprimare și o agendă care promovează "corectitudinea politică” și alte mantre progresiste. Ne referim la amendarea unor cetățeni pentru declarații politice care nu discriminau pe cineva, la convocarea la sediul CNCD a unor români - inclusiv din rândul celor plecați în străinătate - în urma unor comentarii făcute pe rețele de socializare, la parteneriate și proiecte de legi netransparente pe chestiuni care nu țin de activitatea și rolul CNCD. 

Alternativa Dreaptă susține demnitatea umană și egalitatea în fața legii și a instituțiilor, dar aceste deziderate legitime nu trebuie să degenereze înspre inginerii sociale și spre îngrădirea altor drepturi și libertăți fundamentale”, se arată în comunicatul Alternativei Drepte.
 
Alternativa Dreaptă este un proiect politic cinci partide politice și grupuri de inițiativă: Uniunea Creștin Democrată din România, Partidul M10, Forța Moldova, Alianța Conservatoare și  Alternativa Dreaptă.