ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Targul Partidelor Noi, suna foarte pompos, grandios, intre noi fie vorba, destul de penibila titulatura. Adica cum Targul Partidelor? Adica mergi ca la cumparaturi cu sacosa goala, si in functie de oferta, vii cu ea plina. Sau o fi un targ de partide vechi, care sunt ca noi?  Un fel de Vintage fabricat in China? Dar, daca tot am tot comentat de Nicusor Dan, de Clopotilda Armand si Monica Macacovei, am zis ca este un bun moment pentru a privi "dusmanul” in fata. Sincer, m-as fi ingrozit daca nu ar fi fost de-a dreptul amuzant. Cand citesti, ii vezi pe Facebook, chiar ai impresia ca oamenii acestia sunt o forta, ca partidele lor sunt generatoare de lideri, lideri gata sa candideze, de exemplu la Primaria Bucurestiului. Adevarul este tragic si il veti vedea mai jos.

Au participat la acest targ urmatoarele partide: 200 pentru Bucuresti, Uniunea Salvați Bucureștiul, M10 București, PACT: Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor, Uniunea Creștin Democrată din România - București.  Dorindu-se un succes garantat, a fost ales ca loc de desfasurare a targului Hipsteresc, un loc la fel de Hipsteresco-intelectualo de Bucale- Partz, terasa Green Hours, bineinteles cu participarea GDS- Grupul Pentru Dialog Social, adica Georgica Soros. Mama, deja suna bine cand citesti nu? Parca iti inchipui dolarii cum curg, masele de tineri frumosi si liberi gata sa semneze, intelectuali rasati, prelegeri, seminarii…
 

Am ajuns in jurul orei 16.00 cu sapca pe ochi, ochelari de soare, si o tinuta de cartier, astfel incat sa fiu greu recognoscibil. M-am pus la o masa, am comandat o bere si am asteptat sa vad desfasurarea actiunii. 
5 masute, fiecare cu rollup-ul sau, nelipsitul perete cu logouri pentru fotografiile de tip Oscar, niste pliante, si 10 ametiti care se plimbau de colo colo. Madam Clotilde, iata e chiar dansa! Doamna care ne va face Litoral la Bucuresti! A, nu stiati? Pai cititi-I programul si va minunati! Ca la orice partid, observ si cativa trepadusi de serviciu, mai feriti, stateau la o masa si beau bere. Genul acela care cara boxurile cu apa si care nu vor ajunge niciodata sa spuna ceva cu adevarat important nici in cadrul partidului, nici in afara sa. 
Madam Clotilde inconjurata intotdeauna de un tip cu parul alb, se plimba de colo colo, mi-a aruncat chiar si mie un zambet, nestiind probabil ca i-am porcait pagina de Facebook acum cateva zile. Se schimbau amabilitati, doi fotografi plimbau un Roll-up de colo colo cautand probabil un loc bun pentru o filmare. Pustietate. Ah, unul din chelneri a lucrat la MTR.Ne stim de multa vreme. Zic: ce e frate cu targul astora? Vad ca e pustiu. Zice: Pai asa a fost in fiecare zi, nu a venit mai nimeni, ba chiar si-au luat si injuraturi.

Hm….ma uit incurcat si incepe sa imi dea cu virgula: astia sunt oamenii care ne sunt prezentati ca alternative la clasa politica Romaneasca? E plin Facebook-ul, unele pagini mai ales, de elogii la adresa lor, acum ceva vreme Casa Jurnalistului ne prezenta un articol maret despre M10. Pai astia nici macar 10 nu sunt, ar trebui sa se schimbe denumirea in M1, caci cred ca doar Macovei exista in acest partid.
Trecuse o ora deja, zic, hai sa mai astept. Membrii partidelor semnau de zor. O duduie cu parul deschis la culoare a semnat de cel putin 5 ori. Si, nu cred ca pe liste diferite, deoarece ea semna la aceeasi masa. O alta cucoana, cu o bluza violet, asortata bineinteles de niste ciorapi mov, semna si ea de zor. La masa mea a luat loc si catindatul Uniunii Crestin Democrate din Romania. Saracul, mi-a fost mila de el, dar nu m-am putut abtine. Domnul este pastor Penticostal. L-am intrebat cum poate sa intre intr-o alianta formata exclusiv din partide Neo Marxiste, adica extrema stanga, el membru al unui partid Crestin, de dreapta. L-am intrebat daca stie ce parere au votantii acelor partide despre Crestini, si daca stie ca cei mai multi votanti au dat dreptate statului Norvegian in cazul Bodnariu. Explicatiile balbaite si penibile au fost foarte pragmatice: interesul poarta fesul. Sa iau si eu cateva semnaturi, desi, spuse domnul Pastor: nici 50 de semnaturi nu cred ca obtin. L-am lasat sa plece rusinat.
 

Noroc cu domnul Pascu Vasile, ne-a mai descretit fruntile. Domnul Pascu trimis la inaintare pe la mese cu cerseala de semnaturi. Jur ca aproape imi venea sa ma ridic si sa tip ca intr-o piesa in care nu mai suporti sa vezi cum sunt huiduiti actorii: opriti! Va rog opriti circul! Gata! Ajunge! Nea Vasile Pascu, catindat M10, probabil un fost administrator de bloc, cu un tricou pe care scria cu litere de o schioapa: Nu Politica, Administratie cu profesionisti. L-am luat la intrebari: pai cum nea Pascule, nu politica, dar tu esti intr-un partid, nu? M10, nu? Dar privind moaca lui blajina de pensionar tablagiu, am zis sa il las sa ia partida si sa plece. Nu, nu, nu am semnat.
 

Deja era bine trecut de ora 18, si ma gandeam ca valurile de corporatisti se vor indrepta catre Green Hours si se vor pune pe semnat. Canci. Mai aparura 2-3 rataciti si cam atat. Vazandu-I in aceasta situatie disperata pe cei care vor Salva Bucurestiul, m-am gandit sa ii salvez eu pe ei! Asa ca, m-am dus la masuta de loz in plic M10, si am cerut sa semnez. Pac, da-I cu subsemnatul pentru Madam Macovei, da, aia care batea studentii la mineriada, aia , sluga lui Traian Basila. Na, sa aveti si voi prima semnatura reala, sa o puneti in rama-le-am zis razand. Apoi m-am pozat cu Balonasul M10 si cu panoul publicitar. Erau in delir. Si, ca intr-un film cu zombi setosi nu de sange ci de semnaturi, au sarit si cei de la celalalte masute, sa semnez si pentru ei. Se pare ca exista o lege ce permite acest lucru, practic eu pot semna pentru 30 de partide daca am chef. I-am refuzat spunandu-le ca eu ma identific doar cu doctrina partidului M10.

M-am intors la masa cu tovarasii de bere, am comandat ultimul rand, si supriza deja fusesem deconspirati. A aparut un individ cu ochelari, care tremura la propriu de manie si pe un ton autoritar plin de repros ne-a intrebat cine ne da voie sa facem poze aici la targ. I-am zis sa se aseze la locul lui pana nu face infarct de atata tremurat.Am aflat ca il cheama Mihai Politieanu. Apare in Adevarul. Prtzzz.  De plictiseala am inceput sa scandam : Ni-cu-sor! Ni-cu-sor! Dar Nicusor nu a venit. Este ocupat cu planul. Se gandeste cum demonteaza Pipera sa o mute pe Dambovita, si, probabil si cum face el benzi speciale pentru autobuze si troleibuze pe strazile sufocante ale Bucurestiului. Pe hartie iese…

In schimb a venit Pora. Venise si ea sa isi cumpere un partid nou de la targ. Adica sa mai manevreze niste chestii. Doar stim noi ce este cu Pora.
 


Deja era ora 20, miscarea era la fel de slaba ca la orele 16.00 si inainte sa murim de plictiseala ne-am decis sa plecam acasa, cu un gust amar in gura. Eu speram sa vad multimi adulatoare, discurs de calitate, hipsteri in delir. Cand colo, 5 pierduti, 7 ageamii, unul care voia sa stranga 50 de semnaturi macar, si nea Pascu bagat saracul la inaintare pe un milion de lei pe zi sa cerseasca semnaturi pe la mese. Halal Alternativa.

UPDATE: azi dimineata in timp ce scriam acest articol, GDS si organizatorii targului, trambitau ca a fost un real succes, si  au decis sa il prelungeasaca pana pe 24. Adica si in Week-end. Bai baieti, cam proasta alegere, maine este Sfantul Gheorghe, romanul sarbatoreste, iar duminica sunt Floriile. Asa ca, strategia voastra, este pe bune, foarte proasta. Acum poate cititi si voi articolul acesta si va vedeti, un dus rece sigur va prinde bine. Cat despre toti "desteptii intelectualor-hipstero-activisto-uniti-salveaza” de pe Facebook, va zic asa in limbajul vostru : Get a Life. Si terminati cu terminatii astia. Pentru ca ne terminati pe toti. Hai pa!