ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasada Statelor Unite în România a reacționat față de votul din Camera Deputaților cu privire la imunitatea lui Mădălin Voicu și a lui Nicolae Păun, menționând că abuzul de imunitate parlamentară pentru a proteja anumiți de responsabilitate nu ar trebui să existe, anunță Mediafax.

"Deși nu comentăm cazuri individuale, un principiu de bază al democrației este că toți oamenii sunt egali în fața legii. Nu ar trebui să se abuzeze de imunitatea parlamentară pentru a-i proteja pe indivizi de responsabilitate. Investigațiile în cazurile de corupție ar trebui să fie lăsate să se desfășoare, astfel încât justiția să se poată realiza în mod corespunzător", se arată în comunicatul transmis de Ambasada SUA.

Dosarul vizează nereguli în derularea proiectului "Antreprenoriatul social, o șansă pentru comunitățile de romi", cu finanțare din fonduri europene, care s-a derulat în perioada 2010-2013. Cererea DNA de arestare a deputatului Mădălin Voicu a fost respinsă. Pentru solicitarea procurorilor au votat 103 deputați, iar „împotrivă” s-au pronunțat 158 de aleși.