ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


”Ambasada Statelor Unite ale Americii felicită noul Guvern și noul Parlament al României”, se arată într-o declarație a Ambasadei SUA venită la o săptămână de la învestirea noii puteri la București.

Misiunea diplomatică precizează că așteaptă cu interes să colaboreze cu prim-ministrul Sorin Grindeanu și cu membrii cabinetului său pentru a dezvolta și mai mult Parteneriatul Strategic dintre România și SUA, al cărui scop este creșterea securității comune, sporirea prosperității reciproce a celor două națiuni și consolidarea instituțiilor democratice.

”Parteneriatul nostru se bazează și pe angajamentul față de buna guvernare și de consolidarea statului de drept. De asemenea, Statele Unite susțin ferm eforturile președintelui Klaus Iohannis și ale instituțiilor judiciare și de aplicare a legii în aceste privințe. Îi îndemnăm pe toți reprezentanții ramurilor executivă, legislativă și judiciară din România să colaboreze pentru a continua lupta țării împotriva corupției și pentru a asigura credibilitatea conducerii și instituțiilor României”, subliniază Ambasada SUA.