ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România, susține că interceptările sunt foarte importante în lupta anticorupție și că supravegherea tehnică trebuie făcută într-un mod legal și bine controlat.

Diplomatul a fost rugat să vorbească despre granița între abuz și siguranța națională, în contextul controversei din țara noastră pe tema interceptărilor, unii spunând că serviciile capătă prea multă putere în urma ordonanței adoptate vinerea trecută de Guvern, după ce CCR a decis că supravegherea tehnică facută de SRI este neconstituțională.

"Cred că (supravegherea tehnică - n.red.) are un rol foarte important de jucat în lupta împotriva corupției. Marea Britanie are o colaborare foarte bună cu România în ceea ce privește lupta împotriva criminalității organizate și terorismului, și are un rol în această privință, dar și în ceea ce privește lupta împotriva corupției aici în România, are un rol de jucat. Aveți dreptate că folosirea supravegherii tehnice trebuie să fie făcută într-un mod legal și bine controlat. Decizia instituțională despre care trebuie să fie organizația care va face acest lucru... sunt deciziile României, nu este treaba unui diplomat străin să decidă. Dar sper că va rămâne această capacitate, pentru că provocările sunt foarte mari și acest fel de supraveghere tehnică este importantă", a spus Brummell pentru Digi 24.