ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul Federației Ruse la București, Valery I. Kuzmin a declarat marți la Cluj că Rusia așteaptă de la noul Guvern al României o dezvoltare a relațiilor ruso-române, informează Agerpres.

Acesta este de părere că este în beneficiul ambelor țări ca relațiile și cooperarea să fie dezvoltate între ele, mai ales că ambele au interese comune, precum prețul gazului.

"Credem că noul Guvern al României va aduce ceva nou. Pentru că istoria recentă nu a fost foarte încurajatoare. Așadar, cu ceva nou sperăm și ne dorim să putem înainta și să dezvoltăm relațiile și cooperarea noastră în beneficiul ambelor țări. Pentru că am observat că avem interese comune în mai multe domenii. Ca un exemplu este prețul gazului. Atunci când la nivel internațional prețul gazului și al petrolului a scăzut, gazul rusesc a devenit mai ieftin decât cel românesc, astfel că România acum își păstrează rezervele proprii în depozite subterane și folosește gaz mai ieftin, rusesc. Și când prețurile vor urca, vor folosi produsele proprii. Vedeți, suntem atât de aproape unii de alții, trăim în aceeași regiune și avem multe interese comune", a spus Kuzmin.

Diplomatul rus a precizat că se afla la Cluj pentru a identifica oportunități de colaborare în vederea pregătirii unui forum economic ruso-român, care va avea loc la Moscova în primăvară.

Acesta a mai menționat că printre interesele comune ale ambelor țărio se mai află și pescuitul, Marea Neagră, mediul, exploatarea gazului, precum și colaborările științifice, care au o foarte lungă tradiție între cele două țări.

Subprefectul clujului, Györke Zoltan a declarat la finalul întâlnirii că autoritățile sunt deschise către cooperarea cu Rusia în limitele respectării sancțiunilor internaționale.