Ambasadorul Federației Ruse la București, Valery I. Kuzmin a declarat marți la Cluj că Rusia așteaptă de la noul Guvern al României o dezvoltare a relațiilor ruso-române, informează Agerpres.

Acesta este de părere că este în beneficiul ambelor țări ca relațiile și cooperarea să fie dezvoltate între ele, mai ales că ambele au interese comune, precum prețul gazului.

"Credem că noul Guvern al României va aduce ceva nou. Pentru că istoria recentă nu a fost foarte încurajatoare. Așadar, cu ceva nou sperăm și ne dorim să putem înainta și să dezvoltăm relațiile și cooperarea noastră în beneficiul ambelor țări. Pentru că am observat că avem interese comune în mai multe domenii. Ca un exemplu este prețul gazului. Atunci când la nivel internațional prețul gazului și al petrolului a scăzut, gazul rusesc a devenit mai ieftin decât cel românesc, astfel că România acum își păstrează rezervele proprii în depozite subterane și folosește gaz mai ieftin, rusesc. Și când prețurile vor urca, vor folosi produsele proprii. Vedeți, suntem atât de aproape unii de alții, trăim în aceeași regiune și avem multe interese comune", a spus Kuzmin.

Diplomatul rus a precizat că se afla la Cluj pentru a identifica oportunități de colaborare în vederea pregătirii unui forum economic ruso-român, care va avea loc la Moscova în primăvară.

Acesta a mai menționat că printre interesele comune ale ambelor țărio se mai află și pescuitul, Marea Neagră, mediul, exploatarea gazului, precum și colaborările științifice, care au o foarte lungă tradiție între cele două țări.

Subprefectul clujului, Györke Zoltan a declarat la finalul întâlnirii că autoritățile sunt deschise către cooperarea cu Rusia în limitele respectării sancțiunilor internaționale.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews