ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul ambasador al Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman, a publicat pe pagina web a instituției, marți, 31 decembrie, un mesaj de felicitare adresat poporului român, cu ocazia trecerii în noul an. 

Ca obiective pentru 2020, Adrian Zuckerman a exprimat: reafirmarea rolului de frunte al României pe plan mondial; construirea unei economii „vibrante”; respectarea Statului de Drept și a Libertății Religioase; siguranța personală și ferirea de „influențele străine maligne”; prosperitate și creșterea nivelului de trai pentru toți românii, nu doar pentru cei privilegiați; reforma judiciară; lupta împotriva corupției; combaterea traficului de persoane; colaborarea militară în cadrul NATO pentru „apărarea flancului estic al Europei”; reforma fiscală; privatizări suplimentare; transparentizarea mediului de afaceri.

„Prieteni,

După două săptămâni petrecute în această țară frumoasă, mă bucură și admir din plin ceea ce au realizat românii. Sunt încrezător că 2020 va aduce succese și mai mari pentru România și parteneriatul nostru strategic. Privind spre viitor, doresc să subliniez clar, în numele președintelui Trump și al poporului american, că americanii sunt aici, vor rămâne aici și, împreună cu poporul român, vor realiza lucruri extraordinare în 2020.

A sosit momentul ca românii să-și reafirme rolul de frunte în Europa și în lume, în domeniile artelor și științei, în producția agricolă, în producția de energie și cea industrială, construind o economie vibrantă și o societate măreață care trăiește în conformitate cu și respectă statul de drept și libertatea religioasă.

Românii ar trebui să trăiască fără să se teamă pentru siguranța lor și la adăpost de influențele străine maligne. Românii au suferit destul; acum este momentul ca ei să prospere. Acum este timpul ca toți românii să își crească nivelul de trai, nu doar elita și cei cu legături politice.

Președintele Trump și Guvernul Statelor Unite sunt angajați să colaboreze cu președintele Iohannis și cu guvernul premierului Orban asupra unei diversități de priorități. Cea mai importantă dintre acestea este reforma judiciară, pentru a asigura un sistem judiciar și penal fiabil și transparent și pentru eliminarea capacității infractorilor de a păstra câștigurile obținute în mod ilicit. Elitele și persoanele cu legături politice nu ar trebui să aibă un refugiu în interiorul sau în afara României. Statele Unite se angajează să își folosească toate resursele de aplicare a legii disponibile, pentru a ajuta România să scape de flagelul corupției. Combaterea traficului de persoane, o încălcare a drepturilor elementare ale omului și a decenței, pe care ambele noastre națiuni și-au luat angajamentul să o sprijine, va fi o prioritate.

Statele Unite vor continua să sprijine forțele armate române în eforturile lor continue de a apăra țara de amenințări externe. Rolul crucial al României în NATO, apărând flancul estic al Europei, nu poate fi subestimat. Statele Unite vor continua să fie aliatul neclintit al României și al NATO și să asigure complet capacitățile de apărare ale României.

În plus, Statele Unite vor fi partenerul României și o vor sprijini să își valorifice adevăratul potențial economic. Asigurarea existenței unor legi și reglementări fiscale și de afaceri realiste va aduce mari beneficii. Este absolut necesar ca povara pe care o reprezintă corupția endemică pentru economie să dispară. Capacitatea oligarhilor și a baronilor cu legături politice de a controla interesele de afaceri și de a limita concurența pe piața liberă trebuie să ia sfârșit. Este nevoie de privatizări suplimentare. Doar un mediu de afaceri stabil, previzibil și complet transparent poate atrage investițiile necesare pentru a impulsiona dezvoltarea și promovarea unei economii competitive. Transparența și responsabilitatea în afaceri sunt primordiale.

Am încredere deplină că toate aceste obiective ambițioase pot fi îndeplinite. România este la un pas de măreție. Momentul de pornire este acum.

La Mulți Ani și Dumnezeu să binecuvânteze popoarele român și american!”, a transmis Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București, pe 31 decembrie 2019.