ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În plin scandal despre folosirea abuzivă a coloanelor oficiale, ambasadorul american la Bucureşti a comentat subiectul și a precizat că nu a beneficiat de antemergător nici măcar când s-a dus la Palatul Cotroceni, să-i prezinte preşedintelui României scrisorile de acreditare.

„Stau în trafic ca toată lumea când călătoresc cu maşina”, a declarat ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, pentru Digi24.

Diplomatul american a dezvăluit că potrivit cutumelor diplomatice, singurul moment în care un ambasador străin poate folosi escorta oficială este acela când merge la sediul preşedinţiei ţării în care va activa, pentru a-şi prezenta scrisorile de acreditare.

„Nu îmi mai amintesc. Am călătorit de la Ministerul de Externe la Cotroceni. (...) Nu cred, dar chiar nu îmi amintesc. Eram atât de emoţionat atunci, atât de onorat că voi putea să mă întâlnesc cu preşedintele aşa de repede şi să-mi prezint scrisorile de acreditare, încât nu am fost atent”, a mai declarat Hans Klemm.