În luna octombrie, vor avea loc la București două evenimente importante pentru țara noastră și la nivel regional: conferința investitorilor americani pentru sud-est-ul Europei „Trade Winds 2017” și Adunarea Parlamentară a NATO, sesiunea 2017. 

Relația noastră cu SUA este esențială în cadrul acestor două evenimente. Ambasadorul american a arătat deja că este interesat ca aceste evenimente să fie de succes și se va implica în organizarea lor. Îi mulțumim pentru osteneală și consecvență. Și-a făcut datoria cu prisosință. 

După luna octombrie, bagaju’ și la Otopeni! Vorba populară: „vine omu’, dar mai și pleacă”.
Sperăm ca pentru selecția viitorului ambasador să nu se mai aplice vechile criterii obligatorii de până acum:
-confesiune atee;
-orientare homosexuală și pro-avort;
-neiubitor al denumirii unui anumit liceu tehnologic din București;
-cunoaștere mediocră a istoriei Europei de est;
-susținere proactivă a statului de drept și a democrației multiculturale, tolerante, incluzive, etc. 
Nu ar fi constructiv ca următorul ambasador să emuleze moda consacrată de „celebrul” ambasador SUA în Danemarca.  Merităm mai bine decât moștenirea administrației Obama.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews