De când s-a anunțat că se va ridica o moschee la București, reacțiile au fost împărțite.Unii s-au opus, invocând "islamizarea" țării, în timp ce alții au considerat că e normal ca și comunitatea musulmană din București să-și ridice un lăcaș de cult.

Ambasadorul Turciei la București, Osman Koray Ertaș, a spus însă că proiectul este vechi de peste 10 ani și că dacă poporul român se opune, nu se va construi nicio moschee.

"În general la Bucureşti cu ocazia sărbătorilor religioase mii de oameni se adună pe stadion şi se roagă. Este necesar un lăcaş de cult în care oamenii să se roage.

Subiectul referitor la moschee nu mai este o chestiunea  bilaterală. Noi nu am forţat Guvernul  să facă ceva împotriva  voinţei poporului român. Dacă poporul este împotrivă, noi ne retragem. Este o chestiune naţională. Turcia este o stat laic", a spus reprezentantul Turciei la București.

Acesta a mai spus că anul trecut, turcii au construit o moschee la Washington.

"Anul trecut am construit o moschee în Washington.  Religia căreia turcii îi aparţin este cea a toleranţei, specifică teritoriului în care ei trăiesc. Este foarte important să continuăm în aceeaşi notă a toleranţei şi vom respecta orice decizie a poporului şi a guvernului român. Suntem foarte recunoscători Premierului şi Preşedintelui pentru susţinerea deosebită pe care ne-au acordat-o referitor la acest proiect", a conchis el pentru Adevărul.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.