ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul Ungariei la București a refuzat să se prezinte la sediul MAE, după ce a fost convocat de urgență de secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba.
 
În loc să participe la discuții, diplomatul a transmis o notă de preotest, care ”nu putea fi acceptată”, transmite MAE, ținând cont de faptul că ambasadorul a fost convocat pentru ”transmiterea poziţiei României faţă de intenţia Ungariei de a ridica un gard la frontiera cu ţara noastră”.

”Având în vedere scopul convocării ambasadorului Zákonyi Botond la sediul MAE - adică pentru transmiterea poziţiei României faţă de intenţia Ungariei de a ridica un gard la frontiera cu ţara noastră - conform practicii diplomatice, primirea unei astfel de note nu putea fi acceptată. Practic, partea ungară a dorit să deturneze scopul convocării prin înmânarea notei menţionate, aspect inacceptabil atât pe formă, cât şi pe fond pentru partea română”, se arată într-un comunicat al ministerului Afacerilor Externe. 

Ambasadorul Ungariei la București a fost convocat de urgență la sediul Ministerului Afacerilor Externe pentru a transmite poziţia părţii române referitor la o serie de evoluţii din ultimele zile, precum anunţul părţii ungare privind proiectul construirii unui gard la graniţa cu România, informează B1 TV, care citează un comunicat al MAE.

Convocarea acestuia vine în contextul tensiunilor diplomatice dintre Ungaria și România pe tema refugiaților.

În urma întrevederii, MAE a transmis că sunt inacceptabile declarațiile formulate de ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, precum și anunțul părții ungare privind construirea unui gard la granița cu România, pentru a stăvili fluxul de refugiați.